Ehud Olmert

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ehud Olmert
אהוד אולמרט
Ehud Olmert

Mangsa jabatan
14 April 2006 – 31 Maret 2009
Pejabat: 14 Januari 2006-14 April 2006*
Présidhèn Moshe Katsav
Shimon Peres
Deputi Tzipi Livni
Didhisiki déning Ariel Sharon
Diganti déning Benjamin Netanyahu

Mangsa jabatan
1993 – 2003
Didhisiki déning Teddy Kollek
Diganti déning Uri Lupolianski

Miyos 30 September 1945 (umur 68)
Binyamina, Mandat Palestina (kini Israel)
Partai pulitik Kadima (2006–sekarang)
Likud (1973–2006)
Garwa Aliza Olmert
Agami Yudaisme
*Under the Basic Laws of Israel, Olmert was only the Interim Prime Minister of Israel (distinct from both forms of Acting Prime Ministers of Israel) from 14 April 2006 to 4 May 2006.

Ehud Olmert (IPA /ɛhud ˈolmert/; basa Ibrani: אהוד אולמרט; lair ing Binyamina, Mandat Palestina, 30 September 1945; umur 68 taun) yaiku Perdana Menteri ka-12 Israel lan isih njabat nganti tekan saiki.[1]. Olmert resmi dadi Perdana Menteri wiwit 13 April 2006.[1] Nalika nampa kuwi ing tanggal 4 Januari 2006 sawise Perdana Menteri Ariel Sharon kena penyakit stroke.[1] Nalika kuwi uga, Olmert dadi Perdana Menteri.[1]

Sadurunge, Olmert yaiku Wakil Perdana Menteri, Menteri Keuangan, lan Menteri Industri, Perdagangan lan Perburuhan kang tanggung jawab dening Administrasi Tanah Israel. Olmert uga dados anggota Partai Kadima kang dipimpin dening Ariel Sharon.[2]. Kanthi cara pemilu kang diwontenaken ing tanggal 28 Maret 2006, Partai Kadima menang, lan tanggal 14 April kanthi cara resmi Olmert dilantik dados Perdana Menteri.[2] Dheweke uga nate dados Walikota Yerusalem.[2] Ing tanggal 30 Juli 2008, dheweke menehi pawarta menawa dheweke ora arep melu pemilihan ketua Kadima ing wulan September 2008 lan arep mundur saka jabatan perdana menteri uga saka ketua Kadima kang anyar.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)Ehud Olmert (Dipuntingali tanggal 23 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d (id)Ehud Olmert (Dipuntingali tanggal 23 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ehud_Olmert&oldid=832232"