Durgandini

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Durgandini iku sawijining paraga wayang putri pambarep Prabu Basuketi, raja ing Wirata seka pramèswari Dèwi Yukti. Adhiné yaiku Durgandana sing banjur dadi raja ajejuluk Prabu Mastwapati.

Ing pedhalangan, Durgandini nandang lara amis sing banjur nyandhang sebutan Dewi Rara Amis. Supaya bisa mari seka larané, Prabu Basuketi akon Durgandini supaya dadi juru dhayung ing kali ngréwangi sapa waé. Ing kali iku Durgandini ketemu karo Parasara sing banjur bisa ngobati lan dadi bojoné. Seka jejodhoan iki antuk keturunan Wiyasa. Saliyané putra kandhung iki, Parasara lan Durgandini antuk anak turun saka penyakit lan kapal sing pecah nalika bebarengan, Putra-putri iku yaiku:

Kejaba iku, Dewi Durgandini uga dadi ibu susu kanggo Bisma, putra Prabu Sentanu. Nalika Wiyasa digawa déning Parasara mulih ing pertapan, Durgandini banjur kadhaup déning Sentanu lan peputra Citragada (Wicitragada) lan Citrawirya (Wicitrawirya).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Durgandini&oldid=815609"