Madrim

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dewi Madrim

Dèwi Madrim utawa Madri iku putriné Prabu Mandrapati raja negara Mandaraka patutan saka pramèswari Dèwi Téjawati. Madrim iku adiké Prabu Salya (Narasoma). Kawin karo Pandhu Dewanata dadi bojoné sing kapindho lan lahir putra kembar Pandhawa yaiku Nakula lan Sadewa Dèwi Madrim kagungan watek welas asih, setya, sabar lan wingit. Pungkasaning carita Dèwi Madrim dicaritakaké mèlu bélapati njegur Pancaka (geni pangobongan kunarpa) garwané Prabu Pandhu. Kaloro putra kembaré yaiku Nakula lan Sadewa sing isih bayi banjur diasuh déning Dèwi Kunthi.

Wiracarita Mahabharata déning Krishna Dwaipayana Wyasa
Para paraga
Dinasti Kuru Paraga liya
Santanu | Gangga | Bisma | Satyawati | Citrānggada | Wicitrawirya | Ambika | Ambalika | Widura | Dretarastra | Gandari | Sangkuni | Subadra | Pandu | Kunti | Madri | Yudistira | Bima | Arjuna | Nakula | Sahadewa | Duryodana | Dursasana | Yuyutsu | Dursala | Drupadi | Hidimbi | Gatotkaca | Ahilawati | Utara | Ulupi | Citrānggadā Amba | Barbarika | Babruwahana | Irawan | Abimanyu | Parikesit | Wirata | Kicaka | Krepa | Drona | Aswatama | Ekalawya | Kertawarma | Jarasanda | Satyaki | Mayasura | Durwasa | Sanjaya | Janamejaya | Resi Byasa | Karna | Jayadrata | Kresna | Baladewa | Drupada | Hidimba | Drestadyumna | Burisrawa | Salya | Adirata | Srikandi | Radha
Topik kagandhèng
Pandawa | Korawa | Hastinapura | Indraprastha | Krajan ing Mahabharata |
Perang ing Kurukshetra | Bhagawad Gita | Krajan Kuru | Silsilah Pandawa lan Korawa
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Madrim&oldid=827189"