Bathari Kamaratih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bathari Kamaratih utawa Gèwi Ratuh iku paraga wayang garwané Bathara Kamajaya. Pasangan iki dadi wewujudaning dewa-dèwi asmara. Ing versi Indhia, Kamaratih disebut uga Rati. Ing pedhalangan Jawa, Kamaratih asring disebut Dewi Ratih waé.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bathari_Kamaratih&oldid=805053"