Christine Lagarde

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Christine Lagarde
Christine Lagarde

Direktur Dana Moneter Internasional
 - kapilih
Miwiti Mengku jabatan
5 Juli 2011
Deputi John Lipsky
Bakal nggantèkaké John Lipsky (Penjabat)

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
19 Juni 2007
Perdhana Mentri François Fillon
Pejabat sadurungé Jean-Louis Borloo
Pengganti dereng wonten

Mangsa jabatan
18 Mei 2007 – 19 Juni 2007
Perdhana Mentri François Fillon
Pejabat sadurungé Dominique Bussereau
Pengganti Michel Barnier

Mangsa jabatan
31 Mei 2005 – 18 Mei 2007
Perdhana Mentri Dominique de Villepin
Pejabat sadurungé Christian Jacob
Pengganti Jabatan dibusakake

Lair 1 Januari 1956 (umur 58)
Paris, Perancis
Partai pulitik Uni Gerakan Rakyat
Almamater Universitas Paris Barat Nanterre La Défense
Institut Ilmu Politik, Aix-en-Provence
Agama Katolik Roma

Christine Madeleine Odette Lagarde (lair 1 Januari 1956; umur 58 taun) [1] samenika panjenenganipun dados mentri kauangan, mentri urusan ekonomi, lan perindhustrian Perancis. Samenika Lagarde ugi dados dhirektur kapilih Dana Moneter Internasional. Panjenenganipun nembe badhe njabat jabatan menika mangke tanggal 5 Juli 2011. Lagarde dipunangkat mentri keuangan dening presiden Perancis, Nicolas Sarkozy ing sasi Juni 2007. Saderengipun Lagarde dados mentri pertanian Perancis lan mentri perdagangan wekdal pamerintahanipun Dominique de Villepin. Lagarde dados tiyang estri ingkang wiwitan dados mentri urusan ekonomi wonten ing klompok ekonomi G8, ugi dados tiyang estri pertama ingkang dados pandheganipun IMF.[2] Lagarde dados tiyang estri ingkang pertama ingkang njabat dhirektur salah satunggalipun perusahaan konsultan hukum internasional Baker & McKenzie.[3] 16 November 2009 The Financial Times milih Migarde minangka mentri keuangan paling sae wonten ing negari-negari ingkang ngagem mata uang Euro. Panjenenganipun ugi mlebet urutan kaping-17 tiyang estri ingkang paling nggadhahi pengaruh ing donya miturut majalah Forbes.[4] Tanggal 28 Juni 2011, panjenenganipun dipunparingi amanah minangka dhirektur kepala Dana Moneter Internasional, ingkang nggadhahi wekdal jabatan sadangunipun gangsal taun, jabatan menika dipunwwiwiti tanggal 5 Juli 2011 lan panjenenganipun minangka gantosipun Dominique Strauss-Kahn ingkang sampun lengser. [4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)[http://www.nouveleconomiste.fr/Portraits/1230-Lagarde.html Le Nouvel Economiste] dipunundhuh tanggal 27 Juni 2011)
  2. ^ (en)IMF Executive Board Selects Christine Lagarde as Managing Director dipunundhuh tanggal 28 Juni 2011)
  3. ^ (en)Financial Times dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  4. ^ a b (en)« The 100 Most Powerful Women » dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Christine_Lagarde&oldid=830887"