Dominique de Villepin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dominique de Villepin
Dominique de Villepin

Perdhana Mentri Prancis
Mangsa jabatan
31 Mei 2005 – 15 Mei 2007
Didhisiki déning Jean-Pierre Raffarin
Diganti déning François Fillon

Miyos 14 November 1953 (umur 60)
Rabat, Maroko
Partai pulitik UMP

Dominique Marie François René Galouzeau de Villepin (lair ing Rabat, Maroko, 14 November 1953; umur 60 taun) utawa biyasa ditepungi minangka Dominique de Villepin Swara dengarkan yaiku sawijining diplomat lan pulitikus Prancis kang saiki dadi Perdhana Mentri Prancis wiwit 31 Mei 2005 sakwisé njabat dadi Mentri Dalam Negri.[1] Jenengé disorot donya internasional nalika nentang invasi Irak 2003 kanthi gayané kang lirikal.[1] Sakliyané kuwi wiwitan taun 2006, jangkah Villepin kang nerapaké Undang-Undang Tenaga Kerja anyar kang duwé kontrovèrsial (Contrat première embauche) nyebabaké protès gedhèn déning para nom-noman lan asosiasi paburuhan merga undang-undang mau dianggep ora nguntungaké nasib karyawan.[1] Nganti tekan saiki Dominique durung tau dadi kandidat ana ing pemilu.[1]

Villepin palakrama karo Marie-Laure Le Guay lan duwé anak telu kang nembé remaja.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Minangka diplomat[sunting | sunting sumber]

Villepin sekolah ing Institut Èlmu Pulitik Paris (Institut d'Etudes Politiques de Paris) lan banjur sekolah ing Sekolah Administrasi Nasional (École nationale d'administration).[2] Dhèwèké uga duwé gelar ana ing babagan hukum lan sastra saka Univèrsitas Paris II Panthéon-Assas lan Paris X Nanterre.[2] Sakwisé kuwi , Dominique miwiti kariré ana ing donya diplomatik.[2] Jabatané kayata

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)news.bbc.co.uk (Diaksès tanggal 08 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)www.specialistspeakers.com (Diaksès tanggal 08 Juni 2011)