Bros

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
maneka warni bros

Bros utawi wonten ing Basa Inggris menika Brooch inggih menika piranti kanggé hiasan ingkang dipundamel kanggé dipunpasang wonten busana. Sakmenika saged ugi kangge hiasan wonten ing jilbab. Kala rumiyin, padatanipun bros kadamel saking bahan logam saged ugi saking perak utawi emas. Wonten ugi ingkang saking bahan perunggu, lajeng miturut pangembangan jaman samenika sampun kathah macem-macem bahan ingkang kanggé ndamel bros. Kadosta saking bahan flanel, pita, benang wol, plastik, lan sakpituruté.

Miturut sejarahipun, bros menika ingkang kaping sepisan dipunkenal wonten ing zaman Perunggu. Bangsa Romawi, Yunani, Jerman ugi suku Kelt saha sedaya suku ingkang migrasi dhateng Eropa awalipun ngginaken gesper hias. Bentukipun bros ugi manéka warna. Kadosta awujud tiruan kembang, kewan, boneka, tokoh kartun, lan sakpiturute. Kanthi variasi bahan supados langkung menarik.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bros&oldid=851507"