Bleach

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bleach
Genre Aksi, Shōnen, Supernatural
Manga
Pengarang Tite Kubo
Penerbit Flag of Japan.svg Shueisha
Demografi Shōnen
Anime
Sutradara Noriyuki Abecede
Studio Studio Pierrot
Jaringan Flag of Japan.svg TV Tokyo
Ditayangkan 5 Oktober 2004(masih berlanjut)
Gunggung episode 180 (16 Juli 2008)
Portal Anime dan Manga

Bleach (ブリーチ, Burīchi? , meromanisasike dadi BLEACH ning jepang) yaiku serial manga sing dikarang dening Tite Kubo (久保 帯人 Kubo Taito), mangaka saka zombie powder. [1]Bleach diterbitke wiwit taun 2001, lan wiwit diterbitake, Bleach wis ngadaptasi dadi sebuah serial anime, lara woh OVA (original video animation), papat film layar lebar, lara musikal rock, lan ming piro judul dolanan video. kompilasi manga (tanko-bon) bleach wis di dol 39 juta kopi ning jepang. Manga iki nyerialke ing mingguan shonen jump.[2]

bleach ceritaake tentang ichigo kurosaki, pelajar SMA sing nduweni keluwihan kanggo weruh roh, lan rukia kuchiki,seseorang shinigami (dewa kematian sing suatu dina ketemu karo ichigo sewaktu isih mburu roh jahat sing disebut hollow. pas lagi rukia gelut karo hollow kuwi, de'e luka lan gara-gara sebab kuwi de'e ora nduwe dalan liyane selaine mindah kekuatan shinigami- dumateng ichigo. wiwit saat iki petualangan ichigo lan rukia dimulai.[3]

wong lara bertualang nggoleki lan gelut karo hollow lan nglakoake ritual konsou kanggo para arwah gentayangan. karo ritual iki, para arwah gentayangan nerima lan 'mereka' iso dikiirim neng soul society (masyarakat roh. bagian awal seko cerito iki fokusake dumateng karakter lan masa lajeng "mereka, lan ora fokus karo danya gawean shinigami. seiring mlampah cerito, babagans kaya uripe shinigami neng soul society mulai diungkap saka sithik.[4]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bleach&oldid=870416"