Tite Kubo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tite Kubo
Lair Noriaki Kubo
26 Juni 1977 (umur 37)
Hiroshima, Jepang
Kabangsan Jepang
Pakaryan Panulis manga
Misuwur bab Bleach, Zombiepowder

Noriaki Kubo (久保 宣章 Kubo Noriaki?) utawa luwih dikenal karo jeneng sesinglon Tite Kubo (lair tanggal 26 Juni 1977 ing Prefektur Hiroshima, Jepang) yaiku salah siji pangarang komik saka Jepang.[1] Salah siji komik misuwur kang digawé yaiku Bleach.[2]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Kubo yaiku wong lanang saka kutha Fuchu, Kabupatèn Aki, Hiroshima. [3] Wiwitané dhèwèké ora tau tenanan anggoné nggambar, nganti umur 17 taun, lan sawisé maca manga Saint Seiya dhèwèké wis kena pengaruh dadi pengarang manga, kang diarani mangaka. Komik kang pisanan digawé yaiku Ultra Unholy Hearted Machine, kang ditulis ing Weekly Shōnen Jump taun 1996.[4] Manga pisanan kang ditulis yaiku Zombie Powder, sing uga diterbitaké ing Weekly Shōnen Jump taun 1999. [5] Zombie Powder digawé kanthi kesesa, cacahé crita cekak 27 bab banjur mendhek ing taun 2000.

Banjur Kubo gawé komik Bleach, kang nyritakaké murid SMA sing bisa weruh ruh (shinigami) lan isa gelut karo dhemit (hollow). Bleach diterbitaké wiwit taun 2001. Ing sasi Juni 2010, Bleach kadol nganti 400 bab, lan anime iki mulai ditampa lan disenengi ing Jepang taun 2004. Manga iki olèh pahargyan saka Shogakukan Manga Award ing taun 2004. Pilem Bleach diputer ing Jepang tanggal 16 Desember 2006. Banjur diterusaké pilem kang kapindho ing tanggal 22 Desember 2007, lan kang kaping telu ing tanggal 13 Desember 2008. Ing tanggal 26 Juli 2008 Kubo lunga menyang Amérika Sarékat kanggo nyiapaké San Diego Comic-Con International.

Pengaruh[sunting | sunting sumber]

Bleach pisanan diripta amarga kepinginané Kubo kanggo narik shinigami ing kimono. Kabèh kang bentuk dhasar kanggo desain shinigami sajroning seri iki, lan konsèpsi karakter Kuchiki Rukia. Kubo éntuk pengaruh élemèn mulai saka seri manga Bleach utawa liyané babagan musik, basa asing, arsitektur, lan pilem. Minaté gambar ing supranatural lan monster Shigeru Mizuki's GeGeGe, Kitaro lan Bleach, fokusé ing sanjata kang apik lan adhegan geluté Masami Kurumada ing Saint Seiya, manga Kubo kapindho kang disenengi dening bocah lanang. Gaya aksi lan crita kang ana ing sajroning Bleach kainspirasi saka pilem, apa manèh nalika adhegan geluté.

Nalika gawé adhegan gelut, komentaré Kubo, dhèwèké mbayangaké gelut kanthi latar wuri kosong, banjur dhèwèké njajal nemokaké sudhut paling apik kanggo gawé. Dhèwèké njajal nggawé tatu kang réalistis banget supaya kang maca uga bisa ngrasakaké yèn karakteré lara tenan. Kubo kadang bosen nalika gawé, mula dhèwèké nambahi guyonan ing jeroné. Nalika gawé karakter, Kubo ngupaya kanggo gawé desain banjur dhèwèké mutusaké supaya dadi kepribadhiyané dhèwè. Mituruté apa kang apik.

Karya[sunting | sunting sumber]

Serial[sunting | sunting sumber]

Pisanané muncul ing Weekly Shonen Jump lan diterbitaké déning Shueisha ing Tokyo, Jepang. Karya-karyané wis éntuk lisènsi manga ing Amérika Lor déning Viz Media.[6]

  • Zombiepowder. (19992000, Weekly Shōnen Jump, Shueisha. Kakolèksi nganti tekan volume papat ing taun 2000 lan ora diterusaké)
  • Bleach (2001— , Weekly Shōnen Jump, Shueisha. Kakolèksi nganti tekan luwih saka 48 volume)

Artbooks[sunting | sunting sumber]

  • Bleach All Colour But The Black[7]
  • Bleach Official Bootleg

Buku-buku liyané[sunting | sunting sumber]

  • Bleach Official Character Book SOULs
  • Bleach Official Anime Guide Book VIBEs
  • Bleach Official Character Book 2 MASKED
  • Bleach Official Character Book 3 UNMASKED

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Charles Solomon (August 28, 2008). "Creator Tite Kubo surprised by 'Bleach' success". Los Angeles Times. Archived from the original on April 23, 2009. web.archive.org
  2. ^ (en)Kubo, Tite (2000). Zombie Powder vol. 03. Shueisha. Author's commentary. ISBN 4-08-872877-7.
  3. ^ (en)articles.latimes.com
  4. ^ (Jepang)"小学館漫画賞:歴代受賞者" Shogakukan
  5. ^ (en)Tite Kubo, Masakazu Morita. (August 2007). Tite Kubo Interview, Bleach B-Station 112. Japan: Bleach B-Station.
  6. ^ Tite Kubo, Masakazu Morita. (August 2007). Tite Kubo Interview, Bleach B-Station 112. Japan: Bleach B-Station.
  7. ^ Anime Insider (Wizard Universe) (61): p. 39. October 2008. ISSN 1547-3767.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tite_Kubo&oldid=831405"