Beşiktaş JK

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Beşiktaş in 1903
1923–24 Istanbul League champions
Players of Beşiktaş before the match against Galatasaray, 19 March 1939.
BJK İnönü Stadium entrance, displaying the club emblem and stars for Turkish Super League championships.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü

Ana loop cithakan: Cithakan:Kotak info klub sepak bola

Besiktas Jimnastik Kulübü (Indonesia: Klub Gimnastik Besiktas) inggih punika sèbuah klub olahraga Turki. Tim sepak bola klub punika inggih punika salah satunggaling tim ingkang agèng ing Turki. Klub olahraga profesional dipundiriakèn ing taun 1903 ing distrik Besiktas ing Istanbul, Turki. Klub punika inggih punika klub olahraga kawiwitan ing Turki. Klub punika nggadahi cabang ing katah cabang olahraga kalèbèt sepak bola, bola basket, bola voli, bola tangan, atletik, tinju, gulat, catur, bridge, senam, dayung, tenis meja, Paralimpik lan sepak bola pantai. Kandang Besiktas inggih punika BJK Inonu Stadium kaliyan kapasitas 32.145 panggènan linggih. Klub terakhir kali menangaken Liga Super Turki ing musim 2008-2009, ugi nyèrat raihan gelar ganda saksampunè menangi Piala Turki. Sanesipun punika, Besiktas JK inggih punika tim Turki paling suksès ing koefisien UEFA.

Klub punika nggadahi rivalitas tradisional kaliyan Fenerbahce lan Galatasaray.

Skuat[sunting | sunting sumber]

Per 15 November 2011.[1][2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Turkey GK Rüştü Reçber
3 Flag of Turkey DF İsmail Köybaşı
4 Flag of Portugal MF Manuel Fernandes
5 Flag of Turkey DF İbrahim Toraman Kapten
6 Flag of the Czech Republic DF Tomáš Sivok
7 Flag of Portugal MF Ricardo Quaresma (wakil kapten)
8 Flag of Austria MF Veli Kavlak
9 Flag of Portugal FW Hugo Almeida
10 Flag of Portugal FW Bébé (pinjaman dari Manchester United)
11 Flag of Turkey FW Mustafa Pektemek
13 Flag of Jerman DF Roberto Hilbert
15 Flag of Turkey MF Mehmet Aurélio
17 Flag of Austria MF Ekrem Dağ
18 Flag of Turkey MF Necip Uysal
19 Flag of Turkey FW Mehmet Akyüz
No. Pos. Jeneng
20 Flag of Portugal MF Simão Sabrosa
21 Flag of Turkey MF Burak Kaplan
22 Flag of Turkey DF Ersan Gülüm
23 Flag of Slowakia FW Filip Hološko
24 Flag of Portugal MF Júlio Alves
27 Flag of Brasil DF Sidnei (pinjaman dari Benfica)
28 Flag of Jerman MF Fabian Ernst
33 Flag of Brasil FW Edu (pinjaman dari Schalke 04)
55 Flag of Turkey DF Egemen Korkmaz
66 Flag of Austria DF Tanju Kayhan
80 Flag of Turkey MF Muhammed Demirci
90 Flag of Turkey GK Umut Kaya
93 Flag of Turkey DF Atınç Nukan
99 Flag of Turkey GK Cenk Gönen

Dipunampilaken[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Flag of Turkey DF Rıdvan Şimşek (ke Karabükspor hingga 30 Juni 2012)
Flag of Jerman MF Michael Fink (ke Samsunspor hingga 30 Juni 2012)

Dipensiunaken lan mboten dipunangge[sunting | sunting sumber]

  • 12 – Pendukung tim
  • 16 – Tak pernah dipunginaaken amergi rivalitas kaliyan Bursaspor

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Football First Team. Beşiktaş J.K.. Diakses pada 15 November 2011.
  2. ^ Beşiktaş JK. Uni Sepak Bola Eropa. Diakses pada 15 November 2011.
  1. ^ Football First Team. Beşiktaş J.K.. Diakses pada 15 November 2011.
  2. ^ Beşiktaş JK. Uni Sepak Bola Eropa. Diakses pada 15 November 2011.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Beşiktaş_JK&oldid=881013"