Bathara Indra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bathara Indra

Bathara Indra yaiku putranipun Bathara Guru lan Déwi Umayi, lan Indra mimpin Khayangan Jonggringsaloka. Bathara Indra dadi saksi urip dènéng kalahirané Arjuna Saki kacarita Indra saget njelma dateng Arcapada lan dadi raja ing negara Mendanggana lan diaturi gelar Prabu Maharaja Sakra. Bathara Indra ngawa ganjaran ingkang dipunandhum dining manungsa ingkang kelakuane sae (baik).

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bathara_Indra&oldid=830979"