Bani Hasyim

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bani Hasyim (Basa Arab: بنو هاشم) yaiku salah siji marga/klan ing suku Quraish. Nabi Muhammad yaiku anggota saka marga iki; bapak saka simbah kakung Muhammad yaiku Hasyim bin Abdul Manaf. Anggota saka marga iki kerep diarani Hashemites utawa Hasyimiyah.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Silsilah[sunting | sunting sumber]

Bani Hasyim yaiku anggota saka marga Bani Abdul Manaf, marga kang paling terhormat ing suku Quraish. Saliyane Bani Hasyim, cabang liyane saka marga Bani Abdul Manaf yaiku Bani Muththalib lan Bani Abdus Syams kang ngedunakeBani Umayyah. Saliyane kuwi Bani Hasyim uga ngedunake Bani Abbasiyah kang candhake nindakake kakhalifahan sawise ngalahake Bani Umayyah.

Abdul Manaf dhewe sejatine ateges "abdi (hamba) saka Manaf". Dene Manaf yaiku salah siji dewa kang dipuja-puja dening bangsa Arab suku Quraish lan sekitare nalika mangsa pra-Islam.

Abu Thalib[sunting | sunting sumber]

Sawise simbah kakunge Nabi Muhammad yaiku Abdul Muthalib wafat, Abu Thalib, pamane Muhammad dadi kepala marga. Bani Hasyim yaiku salah siji marga penting ing suku Quraish nalika kelairane Muhammad. Iki amarga tugas Bani Hasyim yaiku njaga Ka'bah.

Ing mangsa wiwitan kenabian saka Muhammad, pamane Abu Thalib minangka kepala marga, lan dheweke entuk tekanan punjul saka sekabehing suku Quraish amarga panyebaran agama kang ditindakake Muhammad. Senajan mangkono, Abu Thalib ora tau mandheg ndukung Muhammad. Anak Abu Thalib, Ali yaiku wong lanang panganut Islam pisanan lan garwane puteri Muhammad, Fatimah az-Zahra.

Peranan Bani Hasyim[sunting | sunting sumber]

Abu Thalib lan sedulur-sedulure nduweni peran yaiku menehi panganan lan ombenan marang peziarah kang teka ana Makkah saben taune saperlu nekani Ka'bah, kang dibangun dening Ibrahim. Nalika kuwi, brahala saka pirang-pirang suku dideleh ana Ka'bah, luwih saka 300.

Boikot marang Bani Hasyim[sunting | sunting sumber]

Taun 617-619, kedadeyan Boikot Quraish marang Bani Hasyim lan Muhammad.

Pandhudhukan kutha Makkah[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Pendudukan kota Makkah

Nalika Nabi Muhammad njupuk alih kutha Makkah, dheweke mbuwang kabeh brahala saka jero Ka'bah lan ngremukake, lan mung entuk ditulungi Ali.

Dhaptar anggota Bani Hasyim[sunting | sunting sumber]

Anggota Bani Hasyim kang minangka Sahabat Nabi[sunting | sunting sumber]

Lanang[sunting | sunting sumber]

Wadon[sunting | sunting sumber]

Wong-wong kang syahid ing Pertempuran Karbala, yaiku:[sunting | sunting sumber]

  • Husain bin Ali - Imam Syi'ah kaping telu.
  • Ali Akbar bin Husain
  • Ali Asghar bin Husain
  • Abbas bin Ali – Anak saka i Ali bin Abu Thalib lan sedulur kuwalon saka Husain bin Ali
  • Abdullah bin Ali
  • Jafar bin Ali
  • Utsman bin Ali
  • Abdullah bin Hasan - Anak paling tuwa saka Hasan bin Ali.
  • Qasim bin Hasan - Anak ragil saka Hasan bin Ali.
  • Aun bin Abdullah
  • Ubaidah bin al-Harith
  • Ibrahim bin Ali
  • Ibrahim bin Muslim bin Aqil
  • Abu Bakar bin Ali
  • Ahmad bin Hasan bin Ali
  • Bakar bin Hasan bin Ali
  • Ja’far bin Aqil
  • Abdul Rahman bin Aqil
  • Abdul Rahman bin Muslim bin Aqil
  • Abdullah bin Hassan bin Ali
  • Abdullah bin Hussain bin Ali
  • Abdullah bin Aqil
  • Abdullah bin Muslim bin Aqil
  • Ubayd-Allah bin Abdullah bin Ja'far
  • Amru bin Ali
  • Muhammad bin Abu Said bin Aqil
  • Muhammad bin Ali
  • Muhammad bin Aqil
  • Muhammad bin Muslim bin Aqil

Bani Hasyim kang dudu Muslim[sunting | sunting sumber]


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bani_Hasyim&oldid=867831"