Autotrof

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Siklus perputaran antara autotrof dan heterotrof. Fotosintesi adalah sarana utama untuk pertumbuhan alga dan banyak bakteri menghasilkan senyawa organik dan oksigen dari karbon dioksida dan air.(panah hijau).

Autotrof utawi autotroph inggih punika nyukani panganan piyambak (auto punika piyambak, trophos nyukani panganan) autotrof nahanaken gesangipun piyambak tanpa dhahar punapa kémawon saking makluk urip sanès. Autotrof damel molekul organik saking CO2 saha bahan mentah anorganik sanès. Organisme autotrofik inggih punika sumber pamungkas senyawa-senyawa organik kanggé sedaya organisme non-autotrofik. [1]. Autotrof inggih punika organisme ingkang sécara piyambak sagéd menuhi bahan organik ingkang dipunbetahaken kanthi cara mensintèsis saking bahan anorganik. [2](dipununduh Tanggal 15 Oktober 2012). Autotrof inggih punika au•to•trof n Bio inggih punika organisme ingkang sacara piyambak saged jangkepi bahan organik ingkang dipunbetahaken kanthi cara mensintesisipun saking bahan anorganik.[3](dipunundhuh tanggal 15 Oktober 2012). Autotrof inggih punika autotrof n Bio inggih punika organisme ingkang secara piyambak saged jangkepi bahan organik ingkang dipunbetahaken kanthi cara mensintesisipun saking bahan anorganik. [4](dipununduh Tanggal 15 Oktober 2012). Mikrobia autotrof inggih punika mikroorganisme ingkang saged mensisntesis piyambak kebetahan gesangipun. Sumber energi ingkang dipunginaaken mikroorganisme autotrof inggih punika sinar matahari fotoautotrof saha asil reaksi oksidasi boten ginaaken sinar matahari Kemoautotrof. [5](dipununduh Tanggal 15 Oktober 2012).

Autotrof utawi autotrophy (trofein Yunani, mangan), ing biologi, inggih punika asma ingkang dipunparingaken kangge organisme ingkang gesang kangge ngasilaken panganan piyambak saking fiksasi karbon dioksida ngelampahi fotosintesis utawi kemosintesis. Autotrof inggih punika kuwalian saking heterotrophy. Makluk urip kaliyan karakteristikipun punika dipunsebat autotrof utawi autotrofik. Tuladhanipun saking autotrof inggih punikabakteri Cyanobacteria, protista ganggang, saha tanduran kewan lan jamur inggih punika heterotrof. Autotrof punika maringi utawi produser panganan piyambak. Autotrof pinika organisme ingkang ngasilaken senyawa organik kompleks kadasta karbohidrat, lemak, saha protein saking zat-zat sederhana. Umumipun ginaaken energi cahya kaliyan fotosintesis utawi anorganik reaksi kimia kemosintesis.

Autotrof kapérang saking fototrof, lithotrophs, utawi chemotrophs. Fototrof angginaaken cahya dados minangka energi, déné lithotrophs angginaaken senyawa anorganik, kadosta hidrogen sulfida, belerang unsur, amonium, saha wesi ferrous, kaya ngurangi agèn kangge biosintesis saha penyimpanan energi kimia.[6](dipununduh Tanggal 15 Oktober 2012).

Metabolisme Autotrof[sunting | sunting sumber]

Metabolisme autotrof utawi mikrobia heterotrof ing ilmu biologi ugi dipunsinauni mikrobia autotrof. Inggih punika mikroorganisme ingkang saged mensintesis piyambak kabetahan gesangipun. Sumber energi ingkang dipunginaaken mikroorganisme autotrof inggih punika cahya srengéngé fotoautotrof lan asil réaksi redhuksi oksidasi tanpa ngginaaken cahya srengéngé kemoautotrof. Fototrof lan kemolitotrof saged asring ginaaken CO2 dados sumber karbon saha dipunginaaken istilah autotrof kangge gambaraken gaya hidup ingkang samikaliyan niku. Sedaya mikroorganisme autotrof ngginaaken CO2 dados sumber karbon kanggé pertumbuhan. Nitrogen punika saking senyawa inorganik kadasta NH3, NO3-, utawi N2. [7](dipununduh Tanggal 15 Oktober 2012).

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Autotrof&oldid=864732"