André Lwoff

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
André Michel Lwoff
André Michel Lwoff
André Michel Lwoff
Miyos 8 Mei 1902
Ainay-le-Château
Tilar donya 30 September 1994 (umur 92)
Kabangsan France Prancis
Bidhang Microbiology
Lulusan saking Institute Pasteur
Kaahlian Provirus
Notable awards Nobel Prize in Medicine in 1965
Leeuwenhoek Medal (1960)

André Michael Lwoff (Ainay-le-Château (Allier), 8 Mei 1902 - Paris, 30 September 1994) piyambakipun menika ilmuwan saking Prancis.

Nalika taun 1921, Lwoff turut sarta kaliyan Institute Pasteur sasampunipun wisuda kanthi gelar sains saking Universitas Paris. Lwoff angsal gelar dokter nalika taun 1927 kaliyan gelar Ph.D. nalika taun 1932. Sasampunipun PhD, Lwoff nelasaken wekdal kangge sinau ngantos satunggal taun wonten Heidelberg inggih menika wonten ing laboratorium Otto Meyerhof (pamenang Bebungah Nobel nalika taun 1922). Nalika taun 1938, piyambakipun diangkat dados Kepala Bagian wonten ing Institut Pasteur, wonten menika piyambakipun tetep wonten ing mrika ngantos akir taun 1950-an. Nalika taun 1959, Lwoff dados Profesor Mikrobiologi wonten ing Sorbonne, Paris. Sasampunipun pensiun saking Institut Pasteur nalika taun 1968, piyambakipun dados direktur Cancer Research Institute ngantos taun 1972.

Piyambakipun angsal Bebungah Nobel Fisiologi utawa Kedokteran nalika taun 1965, sesarengan kaliyan Francois Jacob sarta Jacques Lucien Monod, amargi karya penelitian pangaturan genetik kaliyan sintesis, enzim sarta virus. Kanthi cara sareng-sareng, kelompok niku saged mangertosi mekanisme, lisogenik ingkang saged dipunginakaken virus kangge njangkiti baktèri. Karyanipun Lwoff wataranipun inggih menika Prekawis Morfogenesis Siliata (1950) kaliyan Tatanan Biologis (1962).

Boten namung angsal Bebungah Nobel, Lwoff meniku anggota saking kelompok-kelompok ilmiah elit. Piyambakipun menika anggota kehormatan Harvey Society (1954), New York Academy of Sciences (1955), Royal Society of London (1958), kaliyan American Academy of Arts and Sciences (1958).


Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Penghargaan Nobel Fisiologi utawa Kedokteran

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=André_Lwoff&oldid=864023"