Ali Alatas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dr. H.C. Ali Alatas, S.H
Ali Alatas

Mangsa jabatan
21 Maret 1988 – 21 Mei 1998
Pejabat sadurungé Mochtar Kusumaatmadja
Mangsa jabatan
21 Mei 1998 – 23 Oktober 1999
Pengganti Alwi Shihab

Lair 4 November 1932
Flag of the Netherlands.svg Batavia, Hindia Walanda
Tilar donya 11 Desember 2008 (umur 76)
Flag of Singapore.svg Singapura
Kabangsan Indonesia
Pasangan Junisa Wolff Alatas
Anak Soraya Alatas,[1]
Fawzia Alatas-Patompo[2]Nadira Alatas Sriwijanarko
Profèsi Diplomat
Agama Islam

Dr. H.C. Ali Alatas, S.H. (lair ing Batavia (saiki Jakarta), 4 November 1932 – tilar donya ing Singapura, 11 Desember 2008 kanthi umur76 taun) ya iku diplomat Indonesia kang naté dadi Menteri Luar Negeri (1988-1998).[3] Nganti séda, dheweke isih dadi Utusan Khusus Sekjen PBB kanggo Myanmar, Utusan Khusus Presiden RI kanggo masalah Timur Tengah, lan Ketua Dewan Pertimbangan Kepresidenan.[3]

Karier[sunting | sunting sumber]

Pendidikan dhasar kediplomatan diayahi ing Akademi Dinas Luar Negeri Jakarta (lulus 1954) lan ing Fakultas Hukum UI (lulus 1956).[4] Karier dadi diplomat dilakoni ing ngendi-ngendi kang dadi wakil saka Indonesia, kayata Thailand, Amérika Sarékat, lan PBB.[4] Ana ing awal karier, panjenengané uga ngréwangi kagiyatan jurnalistik lan kerja dadi korektor.[4] Jeneng Ali alatas wiwit dikenal ing donya internasional nalika panjenengané aktif dadi fasilitator perundingan perdamaian wong-wong kang pinuju pasulayan ing Kamboja.[4]

Taun 2003, Alatas diangkat dadi utusan khusus Sekretaris Jendral Perserikatan Bangsa-Bangsa.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Veteran Indonesian diplomat Ali Alatas dies at 76, The Malaysian Insider, 11 Desember 2008. Diakses pada 13 Desember 2008
  2. ^ (INDONESIA-L) GJA - Alatas, Sudwika
  3. ^ a b (id)[http://www.tokoh-indonesia.com/ensiklopedi/a/ali-alatas/index.shtml ALI ALATAS HOME ] (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)
  4. ^ a b c d e (id)Tentang Ali Alatas (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ali_Alatas&oldid=873336"