Zwetschgenkuchen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Zwetschgenkuchen
Plum cake2 ies.jpg
A piece of Zwetschgenkuchen
Jeneng liyanéQuetschekuche, Zwetschgendatschi, Prummetaat
JinisSheet cake or fruit pie
Woworan pokokYeast dough or shortcrust, zwetschgen
Buku masakan: Zwetschgenkuchen  Médhia: Zwetschgenkuchen

Zwetschgenkuchen, Pflaumenkuchen utawa Zwetschgendatschi (kidul Bavaria ) yaiku kue lembar utawa pie sing digawe saka adonan ragi utawa adonan cekak sing disebar tipis ing lembaran panggang utawa cetakan roti liyane lan ditutup nganggo plum zwetschgen. Iki misuwur minangka kue musim panas lan duwe label lokal sing beda ing saindenging Jerman, Ostenrik lan Switserlan .

Ing Hessen, Rhineland-Palatinate, Saarland lan Moselle dikenal kanthi sebutan Quetschekuche, ing Bavaria, Baden-Württemberg lan bagean-bagean saka Ostenrik diarani Zwetschgendatschi lan ing Rhineland lan Eifel Prummetaat . "Datschi" dianggep asale saka tembung dialek "detschen" utawa "datschen" sing bisa diterjemahake minangka "mencubit" (amarga plum dicubit ing adonan). Digawe nganggo pastry shortcrust, umume disajikake karo Streusel (campuran mentega, gula lan glepung sing remuk) sanajan resep asline disajikake tanpa topping.

Augsburger Zwetschgendatschi