Zoological Society of London

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zoological Society of London (ZSL), Main Building
Zoological Society of London (ZSL), Main Building, Entrance

Cithakan:Use British English Cithakan:Infobox non-profit

Sir Joseph Banks house was the initial meeting place for the Zoological Society
Plan of the Zoological Society of London (1829)
Punch illustration of a meeting of the zoologists

Zoological Society of London(biasanipu kacekak ZSL) inggih punika perkumpulan pembelajaran ingkang dumadi ing London ing wulan April 1826 déning Sir Thomas Stamford Raffles, Tuan Auckland, Sir Humphry Davy, Joseph Sabine, Nicholas Aylward Vigors lan nimpuna-nimpuna alam sanèsipun. Raffles ugi minangka présidhèn kawiwitan, nanging ninggalakén pintén-pintén wekdal saksampunè jabat kalungguhan punika ing wulan Juli 1826. Penerusipun inggih punika Marquess Lansdowne,ingkang angsal sèbidang lémah ing Taman Regent saking Ratu ing salebeting pertemuan, lan angsal pangaji-aji kraton saking George IV ing tanggal 27 Maret 1829.

ing tangal 29 November 1822, katepatan kaliyan hari ulang taun John Ray, "Bapak Zoologi Modern", dipunadakaken pertemuan ing Linnean Society ing Soho Square lan dipunpimpin déning William Kirby, ngasilaken putusan dumadi "Zoological Club of Linnean Society of London". Antawis 1816 ngantos 1826 diskusi anawis Sir Stamford Raffles, Sir Humphry Davy, Sir Joseph Banks, lan sanèsipun mbuka jalan kanggé dumadi sebuah rumah koleksi zologi ingkang bhade narik minat lan keingintahuan masarakat.

ancas saking perkumpulan punika inggih punika kanggé nyiptakakenn koleksi binatang kanggé nyinaoni ing wekdal tamasya, péranganing musiyum lan pabukon. ing wulan April taun 1828, Zoological Gardens dipunbuka kanggé anggota. ing taun 1847, masarakat wiwit maringi sumbangan kanthi sukarela kanggé panggènan punika, lan kaliyan segera Zoological Gardens dipuncekak klaiyan masarakat dados "Zoo" (kebun binatang). Kebun binatang London kaliyan segera dados kebun binatang ingkang gadhah koleksi hewan ingkang ageng ing donya.

Ketika abad ing kalih dasa dipunwiwiti, kabetuhan kanggé nahahanaken lan neliti binatang aheng ing lingkungan ingkang langkung alami wiwit katingal gamblang. Sir Peter Chalmers Mitchell, sekretaris ZSL ing taun 1903-35, maringi pandangan ngenai taman énggal ingkang panggènipun kirang saking 70 mil saking London pramila saged dipunakses kaliyan masarakat, lan manawi kinten-kinten 200 acre langkung ombo. ing taun 1926, mendhet jalan saking depresi tetanèn, panggènan ideal pungkasanipun dipuntemuaken. Hall Farm, cerak désa Whipsnade, terbengkalai, lan gadhah ombo kinten-kinten 600 acre ing lembah Chiltern. ZSL sade lahan tetanèn mau ing wulan Dhésèmber 1926 kaliyan rega kinten-kinten 13.480 Poundsterling. ing taun 1928, binatang kawiwitan datang ing Whipsnade Park, kalih Amherst pheasant, golden pheasant, lan gangsal ayam hutan merah. ingkang sanèsipun dherek, kijang, llama, wombat, lan sigung. ing taun 1931, Whipsnade Park dipunbuka kanggé umum dados kebun binatang terbuka kawiwitan ing donya.

ing taun 1960-61, Lord Zuckerman, angsal sumbangan saking kalih yayasan kadhokteran kange yasa pinten-pinten laboratorium dados Institute of Zoology, ing pundhi para peneliti badhé dipekerjakan déning ZSL kanggé nglampahi panalitèn.

ing wekdal punika, ZSL inggih punika yayasan panalitèn, konservasi, lan pendidikan. ancas mliginipun inggih punika ngelestantunaken utamanya kéwan lan haibitatipun. ZSL njalankan Kebun Binatang London, Kebun Binatang Whipsnade, lan Biota!, mbeta sejumlah panalitèn ilmiah ing Institute of Zoology lan kanthi aktif kagayuh ing babagan pelestarian ing pinten-pinten nagara ing sadaya donya. Pekrumpulan punika mempublikasikan Zoological Record (ZR) saking taun 1864 ngantos 1980, lajeng kaubah namanipun dados BIOSIS. Institute of Zoology ugi gadhah Journal of Zoology sejak 1830. Pemimpin mutlak saking perkumpulan punika inggih punika Ratu Elizabeth II.

Cathetan suku[besut | besut sumber]