Pound sterling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Poundsterling)

Pound sterling utawa pounds (GBP) iku valuta Britania Raya.

Valuta Pound sterling iku valuta paling tuwa ing donya sing wis ana lan ora malèh wiwit 600 taun kepungkur. Tembung "pound" lan "sterling" dhéwé ngrujuk ing logam perak kang boboté sapound sing dipigunaaké minangka nilai pambandhing valuta kasebut. Ing zaman modhérn, nilai Pound Sterling ora dikaitaké manèh karo nilai perak ing bobot tinentu - nanging ditemtokaké déning mékanisme pasar adhedhasar panawaran lan panyuwunan. Pihak sing paling nduwèni tanggung waler marang sirkulasi lan nilai ijol Pound Sterling ya iku Bank of England minangka bank sentral.

Britania Raya iku anggota Uni Éropah, nanging ora migunaaké Euro minangka valutané, sawisé referendum sing dileksanakaké ngindhikasi kaengganan padunung nagara iki kanggo migunaaké valuta Euro. Nagara Uni Éropah liyané sing ora migunaaké Euro ya iku Denmark lan Swedia.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pound_sterling&oldid=1072099"