Zinaida Greceanîi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Zinaida Greceanîi

Zinaida Greceanîi[1] (Cithakan:IPAc-ro/pronunciation[Cithakan:C-roCithakan:C-roCithakan:C-roCithakan:C-roCithakan:C-roCithakan:C-roCithakan:C-roCithakan:C-roCithakan:C-ro]; lair 7 Fèbruari 1956; umur 66 taun[2]) yaiku pulitikus Moldhopha. Ia menika Presidhen Parlemen Moldhopha saka 8 Juni 2019 nganti 26 Juli 2021. Sadurunge, Greceanîi uga dadi Mahamantri Moldhopha saka 31 Maret 2008[2][3] nganti 14 September 2009. Ia mimpin Parte Sosialis Republik Moldhopha (PSRM) saka 2016 nganti 2020 lan sadurunge menika anggota Parte Komunis Republik Moldhopha (PKRM).[4] Ia menika Mahamantri wadon kapisan ing Moldhopha[3] lan kepala pamrentahan wadon kapindho ing Eropa, sing kapisan menika Mahamantri Milka Planinc saka Yugoslavia.[5] Ia diarani dening para kolegane ing PSRM minangka "Margaret Thatcher saka Moldhopha".[6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Uga diarani Zinaida Petrovna Greceanaia saka bekas wujud jeneng Soviet lan Ruslan modern
  2. a b Page on Greceanii at government website Archived 7 April 2008 at the Wayback Machine..
  3. a b "Moldova's Parliament approves new government" Archived 5 December 2012 at Archive.is, Associated Press (International Herald Tribune), 31 March 2008.
  4. "Moldova's Leader Nominates First Female Prime Minister", Associated Press (The Moscow Times), 24 March 2008.
  5. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing 1 May 2008. Dibukak ing 30 April 2008.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link); Skard, Torild (2014) "Zinaida Greceanîi" in Women of power - half a century of female presidents and prime ministers worldwide, Bristol, Policy Press, ISBN 978-1-44731-578-0, pp. 326-30, 358-60
  6. "Игорь и Галина Додон поздравили Зинаиду Гречаный с днём рождения (ФОТО)". Aif.md (ing basa Rusia). 2020-02-07. Dibukak ing 2020-11-21.
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Vasile Tarlev
Mahamantri Moldhopha
2008–2009
Kang sawisé
Vitalie Pîrlog
Peltu

Cithakan:Mahamantri Moldhopha