Ziggy Marley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Julian Marley wektu tampil ndhik Guilfest taun 2011

Ziggy Marley ya iku penyanyi reggae sing lair tanggal 17 Oktober 1968 ndhik Kingston, Jamaika.[1] Anak kapisané Bob Marley sing nduwé jeneng asli David Nesta Marley iki jinis musiké ya iku Contemporary Reggae lan Pop Reggae.[1] Ibuné asli saka Kingston, jenengé ibuné Ziggy ya iku Alpharita Constantia Anderson utawa sing kondhang jenengé ya iku Rita Marley.[2] Dhèwèkné seneng bab Reggae wiwit cilik.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Album solo kapisané ya iku Dragonfly sing diluncurné taun 2003.[3]

Tanggal 14 Juni 2011 dhèwèkné ngeluncurne album Wild and Free nganggo label keluargané ya iku Tuff Gong WorldWide.[4] Ziggy Marley uga ngrekam hampir kabèh materiné ndhik Los Angeles karo prodhuser Don Was.[4] Ndèk njero albumé iki Ziggy uga ngajak aktor Woody Harrelson.[4] Ana salahsijiné lagu sing didadèkné kampanye legalisasi ganja.[4]

Album sing irah-irahané Love is My Religion sing diluncurné taun 2006 olèh bebungah dadi album reggae sing paling apik ndhik Grammy.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]