Zhu Ziqing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zhu Ziqing

Zhu Ziqing(朱自清) ya iku jeneng pena saka Zhu Zihua(朱子华), penulis, penyair, lan pengajar Cina.[1] (lair 22 Novèmber 1898 – pati 12 Agustus 1948 ing umur 49 taun) Asil karyané ngancik 1,9 juta Hanzi lan nyebar ing 27 macem asil karya literatur kaya ta prosa, esai, lan puisi.[2]

Wenajan dhèwèké muwiti nulis puisi sawisé Gerakan Empat Mèi 1919, dhèwèké dikenal lumantar Chun (春).[1][2] Sawisé taun 1923 dhèwèké wiwit nuduhake keprigelane nulis prosa.[2] Ing antarané kang paling dikenal ya iku Bei ying(背影) dan Ni wo (你我).[1]

Zhu Ziqing ora mung ana ing penyusunan tembung-tembung, dhèwèké uga nggunakaké deskripsi ing prasaan lan sesawangan saéngga pembaca bisa ngrsakake kaanan kang ana ing tulisané.[2] Dhèwèké ati-ati banget nalika milih tembung.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c (ing basa Cina) Zhao, Zhangzheng(赵长征). (2007). Wenxue Zhuanye Hanyu Jiaocheng (文学专业汉语教程). Beijing: Peking University Press (北京大学出版社). Hal. 2
  2. a b c d e Zhu Ziqing, China Culture. Diundhuh tanggal 20 Mèi 2010.