Zhu Ziqing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zhu Ziqing

Zhu Ziqing(朱自清) ya iku jeneng pena saka Zhu Zihua(朱子华), penulis, penyair, lan pengajar Cina.[1] (lair 22 Novèmber 1898 – pati 12 Agustus 1948 ing yuswa 49 taun) Asil karyane ngancik 1,9 juta Hanzi lan nyebar ing 27 macem asil karya literatur kayata prosa, esai, lan puisi.[2]

Wenajan dhèwèké muwiti nulis puisi sawise Gerakan Empat Mei 1919, dhèwèké dikenal lumantar Chun (春).[1][2] Sawise taun 1923 dhèwèké mulai nuduhake keprigelane nulis prosa.[2] Ing antarane kang paling dikenal ya iku Bei ying(背影) dan Ni wo (你我).[1]

Zhu Ziqing ora mung ana ing penyusunan tembung-tembung, dhèwèké uga nggunakake deskripsi ing prasaan lan pemandangan saengga pembaca bisa ngrsakake kahanan kang ana ing tulisane.[2] Dhèwèké ati-ati banget nalika milih tembung.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Zhao, Zhangzheng(赵长征). (2007). Wenxue Zhuanye Hanyu Jiaocheng (文学专业汉语教程). Beijing: Peking University Press (北京大学出版社). Hal. 2
  2. ^ a b c d e (en)Zhu Ziqing, China Culture. Diundhuh tanggal 20 Mei 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zhu_Ziqing&oldid=1107465"