Zhu Ziqing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Zhu Ziqing

Zhu Ziqing(朱自清) ya iku jeneng pena saka Zhu Zihua(朱子华), penulis, penyair, lan pengajar Cina.[1] (lair 22 Novèmber 1898 – pati 12 Agustus 1948 ing umur 49 taun) Asil karyané ngancik 1,9 juta Hanzi lan nyebar ing 27 macem asil karya literatur kaya ta prosa, esai, lan puisi.[2]

Wenajan dhèwèké muwiti nulis puisi sawisé Gerakan Empat Mèi 1919, dhèwèké dikenal lumantar Chun (春).[1][2] Sawisé taun 1923 dhèwèké wiwit nuduhake keprigelane nulis prosa.[2] Ing antarané kang paling dikenal ya iku Bei ying(背影) dan Ni wo (你我).[1]

Zhu Ziqing ora mung ana ing penyusunan tembung-tembung, dhèwèké uga nggunakaké deskripsi ing prasaan lan sesawangan saéngga pembaca bisa ngrsakake kaanan kang ana ing tulisané.[2] Dhèwèké ati-ati banget nalika milih tembung.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c (ing basa Cina) Zhao, Zhangzheng(赵长征). (2007). Wenxue Zhuanye Hanyu Jiaocheng (文学专业汉语教程). Beijing: Peking University Press (北京大学出版社). Hal. 2
  2. a b c d e Zhu Ziqing, China Culture. Diundhuh tanggal 20 Mèi 2010.