Zero Dark Thirty

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zero Dark Thirty
250px
Poster film Zero Dark Thirty
Disutradarani Kathryn Bigelow
Diprodhuseri Kathryn Bigelow
Mark Boal
Megan Ellison
Diskénariyoni Mark Boal
Dibintangi Jessica Chastain
Jason Clarke
Joel Edgerton
Dimusiki Alexandre Desplat
Sinématografi Greig Fraser
Dibesut déning Dylan Tichenor
William Goldenberg
Perusahaan
prodhuksi
First Light Production
Annapurna Pictures
Dibabar déning Columbia Pictures
Tanggal metu
  • Dhésèmber 19, 2012 (2012-12-19) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 11, 2013 (2013-01-11) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
157 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $40 juta
Kalarisan $132.820.716[2]

Zero Dark Thirty nggih punika sesirah filem sandhiwara thriller saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Kathryn Bigelow. Piyambakipun ugi nanggeljawabi babagan pandamelan filem, sesarengan kaliyan Mark Boal lan Megan Ellison. Skénario kaanggit déning Mark Boal. Juru musik kalampahi déning AlexandreDesplat, lan sinematografi dipuncakaken déning Greig Fraser. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Jessica Chastain, Jason Clarke lan Joel Edgerton.

Film Zero Dark Thirty kababar kanthi winatesan kagem pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 19 Desember 2012, lan 11 Januari 2013 kababar langkung wiyar.[3] Filem nampi pangalembana saking para juru kritik.[4][5]

Juru paraga[besut | besut sumber]

CIA

US Navy

  • Joel Edgerton minangka Patrick
  • Chris Pratt minangka Justin
  • Callan Mulvey minangka Saber
  • Taylor Kinney minangka Jared
  • Mike Colter minangka Mike
  • Frank Grillo minangka petugas komando DEVGRU
  • Christopher Stanley minangka wakil laksamana Bill McRaven

Sanèsipun

Box office[besut | besut sumber]

Film Zero Dark Thirty kasil ngempalaken arta dumugi $95.720.716 saking pamirsa Amerika Ler, lan $37.100.000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung dumugi $132.820.716, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan filem, nggih punika $40 juta.[2][2][7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Zero Dark Thirty (15)". British Board of Film Classification. November 28, 2012. Dijupuk November 28, 2012. 
  2. a b c "Zero Dark Thirty (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  3. Derschowitz, Jessica (December 11, 2012). "'Zero Dark Thirty' premieres in Los Angeles". CBS News. Dijupuk March 3, 2018. 
  4. Rothman, Lily (January 28, 2013). "Zero Dark Thirty, Declassified: Bigelow Dishes on Deeper Meaning of Closing Scene". Time. Dijupuk March 3, 2018. 
  5. "Zero Dark Thirty (2012)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  6. a b Cieply, Michael; Barnes, Brooks (November 23, 2012). "Bin Laden Film's Focus Is Facts, Not Flash". The New York Times. Dijupuk November 26, 2012. 
  7. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]