Zeeuws spek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Zeeuws spek
Bacon-wrapped scallop.jpg
Scallop wrapped in Zeeuws spek
Panggonan asalNetherlands
Tlatah utawa prajaZeeland
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokPork
Ènergi panganan
(per ajangan)
450 (per 100 g)[1] kcal
Katerangan liyané15 g protein, 38 g total fat[1]
Buku masakan: Zeeuws spek  Médhia: Zeeuws spek

Zeeuws spek (pocapan [zeːws ˈspɛk] ; "Daging babi Zeelandic") minangka salah sawijining olahan jinis daging babi tradisional Walanda, asline spesialisasi saka propinsi Zeeland . [2] Biasane, diwenehi bumbu uyah, mrico lan ramuan kayata godhong teluk, lan mateng alon-alon. Spek Zeeuws modern direndhem, banjur dipanggang, dipanggang, utawa dirokok.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Duinker-Joustra, N. (2005). Kijk op calorieën en joules. Inmerc. p. 125. ISBN 978-90-6611-360-2.
  2. Verver, P.; Kerst, M. (2006). ANWB Reisgids Nederland Zeeland. ANWB Media. p. 7. ISBN 978-90-18-02314-0.