Zayed Khan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zayed Khan ज़ैईद ख़ान
Zayed Khan.JPG
Lair Zayed Abbas Khan
(1980-07-05) 5 Juli 1980 (umur 39)
Mumbai, Maharashtra, India
Jeneng liya Zayed
Pakaryan Aktor
Taun aktif 2002–saiki
Bojo Mallaika Parekh Khan (2005–saiki)
Sana jaringan http://zayedkhan.info/

Zayed Abbas Khan (ज़ैईद ख़ान, (1980-07-05) 5 Juli 1980 (umur 39)) dhèwèké iku aktor saka India. [1] Dhèwèké iku aktor India kang sok mainaké peran ning filem-filem Bollywood.[1]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Wong tuwané Zayed Khan iku uga anggota kang misuwur saka lingkungan artis Bollywood, amarga wong tuané loro iku mantan aktor Bollywood Sanjay Khan lan interior désainer Zarine Khan.[1] Zayed Khan iku anak bontot saka papat sadulur.[1] Kakangé iku garwa saka aktris Ajay Arora ya iku Simone Khan, kakangé liyané manèh iku garwané Hrithik Roshan, kang jenengé Sussanne Roshan lan kakangé sing liyané iku garawané DJ Aqeel ya iku Farah Khan Ali.[1]

Zayed Khan uga esih duwé gayutan kakaluwargan karo Ferdeen Khan.[1] Ferdeen Khan iku sepupuné kang mèlu dadi aktor ning donya filem India, Fardeen Khan, kang nyatané anak saka prodhuser kondhang Feroz Khan iku esih duwé gayutan saduluran karo bapaké, Sajay Khan.[1] Ferdeen Khan iku ponakané Sanjay Khan, Ferdeen karo Zayed esih duwé gayutan sapupu.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Ning donya perfilem India, Zayed Khan miwiti debut kariré ning taun 2003. Film kaping pisanan kang dibintangi dhèwèké ya iku filem kang diwènèhi judhul Liyaa Hai Tumne Chura.[2] Sawisé meranaké tokoh ning filem mau, kariré dilanjutaké karo mbintangi filem "Main Hoon Na", filem kang dadi hits gedhé dhéwé sasuwené dhèwèké njegur ning donya filem.[1] Nuli, dhèwèké metu manèh ning filem kang judhulé "Rocky: The Rebel".[2] Ora namung iku, esih ana manèh filem-filem kang tau dibintangi deneng dhèwèké kanthi kusus.[1]

Bebungah[besut | besut sumber]

Bebungah kang tau ditarima déning Zayed Khan:

Filmografi[besut | besut sumber]

Taun Film Role Cathetan
2003 Chura Liyaa Hai Tumne Vijay Chouhan/Prakash Yogi/Vishal Malhotra Nominated, Filmfare Award for Best Debut Actor
2004 Main Hoon Na Lakshman Prasad Sharma (Lucky) Nominated, Filmfare Award for Best Supporting Actor
2005 Shaadi No. 1 Veer
Dus Aditya Singh
Shabd Yash
Vaada Karan
2006 Rocky: The Rebel Rocky
Fight Club - Members Only Vicky Khanna
2007 Cash Dhananjay
Speed Sandeep Arora
Om Shanti Om Himself Special appearance in song "Deewangi Deewangi"
2008 Mission Istaanbul Vikas Sagar
Yuvvraaj Danny Yuvvraaj
2009 Blue Sam / Aditiya
2010 Anjaana Anjaani Kunal Nanda Special appearance
2011 Sharafat Gayi Tel Lene Under-Production
Tezz Filming

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j biografi Zayed Khan dipununduh tanggal 20 Agustus 2011
  2. a b vidio Zayed Khan dipununduh tanggal 20 Agustus 2011