Zalabiyeh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Zalabiyeh
Pitulici.jpg
Deep-fried zalabiyeh
Jeneng liyanéfritter; spongy-cake
JinisFried dough
Tlatah utawa prajaNear East, Yemen, North Africa, Egypt, Israel
Woworan pokokDough (flour, yeast, water, salt. Optional: eggs, milk, sesame oil, sesame seeds[1])
Buku masakan: Zalabiyeh  Médhia: Zalabiyeh

Zalabiyeh ( Arab: زلابية‎‎ ) yaiku gorengan sing digawe saka adonan tepung gandum sing tipis sing digoreng lan asring diombe nganggo sirup madu utawa gula kanggo nambah rasa legi. Nalika adonan adonan, umume diwenehi zalabiyeh bentuk bunder, padha karo sfenj Maroko minangka persiapan, utawa kanggo donat Amerika, nanging tanpa bolongan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Brauer, E. (1934). Ethnologie der jemenitischen Juden (Ethnology of Yemenite Jews) (ing basa Jérman). Heidelberg: Carl Winters Universitätsbuchhandlung. p. 100. OCLC 299777900.