Yoyoh Yusroh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Yoyoh Yusroh

Ustadzah Hj. Yoyoh Yusroh, S.PdI. (lair ing Tangerang, 14 November 1962-séda ing Plumbon, Cirebon, 21 Mèi 2011) ya iku kalebu ing antarané 50 wong kang yasa Parté Keadilan (PK).[1][2]

Data pribadi[besut | besut sumber]

Garwa saka Yoyoh Yusroh ya iku H. Budi Dharmawan.[1] Yoyoh Yusroh putrane ana 13, ya iku Ahmad Umar Al Faruq, Aizza Jundana, Asma Karimah, Huda Robbani, Sholahuddin Al Ayubi, Ja'far Atthoyar, Salma Salimah, Al Hafidz Muhammad Ayyasy, Walid Ghozin, Adil Gholib, Abdullah Aminuddin, Helma Hamimah, lan Rahma Rahimah.[3]

Dhèwèké nempuh pendhidhikan ing SDN Jumrudi II (lulus 1972), PGAN Pertama Tangerang (lulus 1976), PGAN Atas Pondok Pinang, Jakarta (lulus 1979), IAIN Syarif Hidayatullah Jakarta (lulus 1982), land STAI AlQudwah.[3]

Karier[besut | besut sumber]

Nalika PK nembé diwangun dhèwèké diamanahi dadi Ketua Departemen Kewanitaan. Sawisé setaun dhèwèké ngundurake dhiri banjur diamanahi dadi Ketua MPP (Majelis Pertimbangan Parté). Pertamakaline Yoyoh Yusroh lumebu DPR nalika dhèwèké dijaluk kanggo ngganteni kancane ing periode PAW. Ing periode iku Yoyoh mèlu ing penggawéan UU PKDRT (Penghapusan Kekerasan dalam Rumah Tangga), UU PPILN (Perlindungan Pekerja di Luar Negeri) lan UU Praktik Kedhokteran. Uga mèlu sajeroning Pansus Rancangan UU Pornografi lan Pornoaksi dadi Wakil Ketua Pansus lan Rancangan UU Rancana Jangka Panjang Pembangunan Nasional. Uga njabat ing Komisi VIII ya iku dadi Wakil Ketua.[1]

Riwayat penggawéan[besut | besut sumber]

Penghargaan[besut | besut sumber]

Jabatan ing organisasi[besut | besut sumber]

Wafat[besut | besut sumber]

Yoyoh Yusroh séda tanggal 21 Mèi 2011 ing rumah sakit Plumbon, Cirebon sawisé kacilakan. Dhèwèké saka Yogya kanggo nekani wisuda anaké ing UGM. Sajeroning perdalanan bali, dhèwèké sakrombongan ngalami kacilakan.[6]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c indonesia.faithfreedom.org Archived 2022-07-11 at the Wayback Machine. Yoyoh Yusroh (diaksés tanggal 7 Agustus 2011)
  2. a b pulitik.vivanews.com[pranala mati permanèn] Yoyoh Yusroh (diaksés tanggal 7 Agustus 2011)
  3. a b pks-sukoharjo.org Archived 2011-12-21 at the Wayback Machine. Yoyoh Yusroh (diaksés tanggal 7 Agustus 2011)
  4. dedearifrahman.com Archived 2012-07-26 at the Wayback Machine. Yoyoh Yusroh (diaksés tanggal 7 Agustus 2011)
  5. alegperempuanpks.com[pranala mati permanèn] Yoyoh Yusroh (diaksés tanggal 7 Agustus 2011)
  6. www.sabili.co.id Yoyoh Yusroh (diaksés tanggal 7 Agustus 2011)