Yonathan Rahardjo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yonathan Raharja

Yonathan Raharja inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia ingkang miyos wonten ing Bojonegoro, Jawa Timur 17 Januari 1969.

Padamelanipun[besut | besut sumber]

Yonathan ingkang sajatosipun dados dhokter kéwan punika inggih misuwur dados pujanga novèl lan puisi.[1] Seratanipun ingkang awujud novèl, carkak, puisi, esai, seratan ilmiah populer lan seratan jurnalistik sampun dipunterbitaken wonten ing kathah buku lan kapacak ing kathah médhia massa wiwit taun 1983, kados ta ing Kartika, Tantular, Sema Pos, Memorandum, Jawa Pos, Surabaya Post, Surya, Karya Darma, Swadesi, Jaya Baya, Warta Advent, Warta Konferens, Warta Bethany, Efod, Akrab Dengan Tuhan, Infovet, Putra Agung, Lahai Roi, Seloliman, Bumi, Berita Bumi, Kabar Bumi, Ozon, Satwa Kesayangan, Meja Budaya, Horison, Media Indonesia, Aksara, JakVet, Bina Désa, Jurnal Nasional, Signal, Warta Kota, Suara Pembaruan, Seputar Indonesia, Suara Karya, Majelis, Republika, Damarjati, Majemuk, Batam Pos, Sinar Harapan, Merdeka, Serasi, Koran Rakyat, Bintang Buruh, Agriswara, Poultry Indonesia, Dhokter Hewan Lansia Surabaya, Tabloid Memo, Jawa Pos Radar Bojonegoro, Bahana dan Harian Detik.

Buku[besut | besut sumber]

Tunggal[besut | besut sumber]

  • Novèl: Lanang (2008), Taman Api (2011)
  • Antologi Cerita Pendek: 13 Perempuan (2011)
  • Antologi Puisi: Jawaban Kekacauan (2004), Kedaulatan Pangan (2009)
  • Ilmiah Popular lan Jurnalistik: Avian Influenza, Pencegahan dan Pengendaliannya (2004), Air Sehat untuk Ternak Ayam (2012), Mengatasi Stres Ayam (2012)

Antologi bersama[besut | besut sumber]

  • Cerita Pendek: Tragedi Kemanusiaan 1965-2005 (2005), Beraksinya Jawara-Jawara Baru (2007), Titian (2008), Compassion & Solidarity (2009)
  • Puisi: Padang Bunga Telanjang (2003), Bisikan Kata Teriakan Kota (2003), Maha Duka Acèh (2005), Nubuat Labirin Luka (2005), Ode Kampung (2006), Negeri Cincin Api (2011)
  • Esai: 40 Hari Wafatnya Mochtar Lubis (2004), Debat Capres tentang Pendidikan Nasional (2004)
  • Ilmiah Popular dan Jurnalistik: Setengah Abad Sajarah Ayam Ras Indonesia (2001), Penyakit Unggas dan Pengendaliannya (2002), Jejak Kuliner Indonesia (2010)

Penghargaan[besut | besut sumber]

  • Pemenang Lomba Novèl Dewan Kesenian Jakarta (2006) kanthi novelipun Lanang
  • Penulis Indonesia ingkang kepilih ndhèrèk UWRF (Ubud Writers & Readers Festival) ing Bali (2009)
  • Salah satunggal saking 100 Profil Dhokter Hewan Berprestasi wonten ing buku 100 Tahun Dhokter Hewan Indonesia (2010), wondene ing pasal Dhokter Hewan Berprestasi ing babagan sanèsipun, nama Drh. Yonathan Rahardjo kecathet sasampunipun nama Drh. Taufiq Ismail (Penyair Angkatan 66), Drh. Asrul Sani (Seniman Pelopor Angkatan 45), lan Drh. Marah Rusli (Pengarang Novèl Siti Nurbaya)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Yonathan Rahardjo, Dhokter Hewan yang Sastrawan (dipunundhuh tanggal 27 Januari 2013)