Yi méin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Yi mein
Lobster with E-Fu Noodle
Jeneng liyanéE-fu noodles, yee-fu noodles, yi noodles, yifu noodles
JinisChinese noodles
Panggonan asalChina
Woworan pokokWheat flour, eggs
Buku masakan: Yi mein  Médhia: Yi mein
Yi méin
Cina 伊麵
Jeneng Cina liyané
Cina 伊府麵

Yi mein ( Chinese ) yaiku macem-macem mi endhog Kanton sing digawe saka glepung gandum . Dheweke misuwur kanthi warna kuning emas lan karakteristik kenyal. Tekstur mi sing rada kenyal lan rada spons amarga banyu soda sing digunakake kanggo nggawe adonan, banjur digoreng lan dikeringake dadi bata sing garing kaya patty sing rata.

Nalika yi mein dikonsumsi nalika ulang taun, umume diarani mi umur dawa utawa sau mein (壽麵 / 寿面). Karakter Tionghoa kanthi "dawa" (長壽 麵 / 长寿 面) uga ditambah minangka awalan kanggo makili "umur dawa". Biasane dikonsumsi nganggo roti umur dawa ing acara kasebut.