Yakuza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yakuza
"Yakuza" written in katakana
"Yakuza" ditulis dengan katakana
Asal usul Kabuki-mono
Kemunculan Abad ke-17
jumlah anggota 102 400 anggota[1]
Prinsip klan
  1. Yamaguchi-gumi
  2. Sumiyoshi-kai
  3. Inagawa-kai
  4. Toa-kai
Aktivitas Pemerasan
Perjudian ilegal
Kasino
Prostitusi
Penyelundupan

Yakuza saka basa Jepang: (やくざ atau ヤクザ) atau gokudō (極道) ya iku jeneng sindikat kriminal sing kaorganisasi ing Jepang. Organisasi iki uga kasebut mafia Jepang, amarga nduwéni wujud organisasi lan kagiatan sing padha karo mafia saka Italia kuwi.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Criminal Investigation: Fight Against Organized Crime (1)" (PDF). Overview of Japanese Police. National Police Agency. 2007. Dijupuk 2008-06-23.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)