Xiao

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Beberapa macam Xiao

Xiao (萧) ya iku jeneng piranti musik tiup arupa sruling vertikal kang asale saka Cina.[1][2] Xiao kang paling tuwa ditemokake ing kuburan Raja Zeng ing Provinsi Hubei nalika taun 1978.[2] Xiao iki asale saka Periode Nagara Perang(475-221 SM) lan kasusun saka 13 sruling kanthi dhawa kang beda-beda.[2] Xiao ing mangsa Dinasti Qin lan Han kanthi pathokan Paixiao, sruling cacah 16 ya iku sruling datar kang duwéni pipa akeh kanggo nada.[1][2] Sejarah Xiao jarake luwih saka 3.000 taun suwene.[2] Seni Paixiao mulai ilang nalika Dinasti Song.[1] Xiao modern asale saka Dongxiao Dinasti Han.[1] Xiao modern mung duwé 1 sruling lan gampang dimaenake.[2]

Xiao ngasilake swara kang lembut, bisa dimaenake kanthi ijen utawa orkestra.[1][2] Nadane bisa ditarik dhawa saengga bisa nuduhake prasaan lembut, tenang lan sentimental.[1][2]

Chathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Lim SK. (2008). Origins of Chinese Music. Jakarta: PT Elex Media Komputindo. Hal.36
  2. ^ a b c d e f g h (en)Xiao and Di, Cultural China. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Xiao&oldid=997884"