Woh mangsi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Infobox spesiesWoh mangsi
Phyllanthus reticulatus
Arya-Phyllanthus reticulatus - ileng-ileng dawat - Pilangsari 2019 5.jpg
Arya-Phyllanthus reticulatus - ileng-ileng dawat - Pilangsari 2019 1.jpg
Buah mangsian yang sudah masak
Takson
-angiosperms ·
-mesangiosperms ·
-eudicots ·
-core eudicots ·
-superrosids ·
-rosids ·
-fabids ·
OrdoMalpighiales ·
KulawargaPhyllanthaceae ·
GenusPhyllanthus ·
SpesiesPhyllanthus reticulatus
Cithakan:Infotaula d'ésser viu/Autoritat
Modifica les dades a Wikidata
Tetuwuhan mangsi

Woh mangsi (Phyllanthus reticulatus) diarani Pohon Tinta ing basa Indonesia. Wit iki kalebu terna mataun saka famili Phytolaccaceae.  Wit iki duwé galih kang empuk werna abang kaungunan sing dhuwuré 1-1,5 mèter. Godhongé tunggal kang selang seling lonjong dawané 5-15 cm. Godhongé werna ijo pupus. Kembang werna jambon duwé benang sari putih. Woh bunder iki nyimpen jus wérna ungu kaya déné mangsi.[1]

Kandhutan Kimia[besut | besut sumber]

Ing pérangan wit iki ngadhut upas paling akèh ana ing oyoté kang bisa gawé kolik, mencrèt, asma lan semaput.  Kandutan liya ya iku Mystric acid lan Lignoceryl palmotate.

Referènsi[besut | besut sumber]

  1. Widiyastuti, Yuli (2009). Mengenal Tumbuhan Berbahaya di Sekitar Kita. Tawangmangu Karanganyar: Balai Besar Penelitian dan Pengembangan Tanaman Obat dan Obat Tradisional. k. 50. ISBN 978-979-985722-4.