Woh mangsi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Infobox spesiesWoh mangsi
Phyllanthus reticulatus
Arya-Phyllanthus reticulatus - ileng-ileng dawat - Pilangsari 2019 5.jpg
Arya-Phyllanthus reticulatus - ileng-ileng dawat - Pilangsari 2019 1.jpg
Buah mangsian yang sudah masak
Status konsèrvasi
Masalah Lua: expandTemplate: template "Filtra_idioma" does not exist.
Spesies jroning kahanan aman
IUCN 168985 Edit the value on Wikidata
Takson
Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:Wikidata/labels' not found.
SpesiesPhyllanthus reticulatus
Poir.
Modifica les dades a Wikidata
Tetuwuhan mangsi

Woh mangsi (Phyllanthus reticulatus) diarani Pohon Tinta ing basa Indonesia. Wit iki kalebu terna mataun saka famili Phytolaccaceae.  Wit iki duwé galih kang empuk werna abang kaungunan sing dhuwuré 1-1,5 mèter. Godhongé tunggal kang selang seling lonjong dawané 5-15 cm. Godhongé werna ijo pupus. Kembang werna jambon duwé benang sari putih. Woh bunder iki nyimpen jus wérna ungu kaya déné mangsi.[1]

Kandhutan Kimia[besut | besut sumber]

Ing pérangan wit iki ngadhut upas paling akèh ana ing oyoté kang bisa gawé kolik, mencrèt, asma lan semaput.  Kandutan liya ya iku Mystric acid lan Lignoceryl palmotate.

Referènsi[besut | besut sumber]

  1. Widiyastuti, Yuli (2009). Mengenal Tumbuhan Berbahaya di Sekitar Kita. Tawangmangu Karanganyar: Balai Besar Penelitian dan Pengembangan Tanaman Obat dan Obat Tradisional. p. 50. ISBN 978-979-985722-4.