Semaput

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Semaput (pingsan, sinkop) ya iku kahanan ilange eksadharan kanthi dumadakan lan biasane mung sawetara, kang disebabake kurange aliran getih lan oksigen menyang utek.

kang dirasakake wong kang nuju semaput ya iku rasa mumet, pandeleng kepyur, tinitus, lan krasa panas. Sabanjure pandeleng banjur peteng lan rubuh. Nalikane wong mau ora gage diturokake, wong mau bisa mati amarga trauma suspensi.

Pranala luar[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Semaput&oldid=982354"