Semaput

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Semaput (pingsan, sinkop) ya iku kaanan ilange eksadharan kanthi dumadakan lan racaké mung sawetara, kang disebabake kurange aliran getih lan oksigen menyang utek.

kang dirasakake wong kang nuju semaput ya iku rasa mumet, pandeleng kepyur, tinitus, lan krasa panas. Sabanjure pandeleng banjur peteng lan rubuh. Nalikane wong mau ora gage diturokake, wong mau bisa mati amarga trauma suspensi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]