Wissam Ben Yedder

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Wissam Ben Yedder
Wissam Ben Yedder 2017.jpg
Ben Yedder ing klub Sevilla taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Wissam Ben Yedder
Tanggal lair (1990-08-12) 12 Agustus 1990 (umur 28)
Papan lair Sarcelles, France
Dhuwur 1.70 m (5 ft 7 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Sevilla
Angka 9
Karir nom
2000–2007 Garges-les-Gonesse
2007–2009 Saint-Denis
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2010 UJA Alfortville 23 (9)
2010–2013 Toulouse B[1] 20 (14)
2010–2016 Toulouse 156 (63)
2016– Sevilla 47 (17)
Tim nasional
2010 Futsal Prancis 2 (1)
2012 Prancis U21 9 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17 February 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 July 2013.

Wissam Ben Yedder (lair 12 Agustus 1990) ya iku juru main bal-balan profésional Prancis sing main minangka striker kanggo klub Spanyol Sevilla FC. Dhèwèké dijuluki "Benyebut", saka tembung Prancis kang tegesé gol.[2]

Sawise miwiti kariré dadi pemain amatir ing UJA Alfortville, dhèwèké gabung karo Toulouse ing taun 2010. Ing taun 2015, dhèwèké gawe 50 gol Ligue 1 kanggo timé, nglampahi André-Pierre Gignac minangka sing nyétak gol paling akèh ing abad ka-21. Dhèwèké ngalih menyang Sevilla, dibayar € 9 yuta ing 2016. Ing tingkat internasiyonal, Ben Yedder wis makili Perancis ing tingkat ngisoré 21, lan ing futsal.

Karir Klub[besut | besut sumber]

Toulouse[besut | besut sumber]

Ben Yedder lair ing Sarcelles, Île-de-France, saka keturunan Tunisia.[2] Ing antaran kanca-kancané nalika isih cilik ya iku Riyad Mahrez.[3] Ben Yedder miwiti kariré ing UJA Alfortville lokal ing Championnat de France Amateur tingkat kaping papat, sadurunge ngalih menyang Toulouse FC saka Ligue 1 ing 2010.[2]

Tanggal 16 Oktober 2010, dhèwèké miwiti debut profesional, nggantèkaké Yannis Tafer suwéné 29 menit. Dhèwèké main ping 13 ing musim kapindho sajroné rong musim tetandhingan lan nyétak gol pisanan kanggo Toulouse tanggal 21 April 2012: sepuluh menit sawisé dadi pemain nggantèni Paulo Machado.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Wissam Ben Yedder sa saison en CFA2 Groupe F 2012/2013 avec Libre/Etranger
  2. ^ a b c "Ben Yedder rêve toujours d'Euro" [Ben Yedder always dreams of the Euros] (ing basa French). La Depeche. 3 August 2015. Dijupuk 27 December 2015. 
  3. ^ "Ben Yedder’s unquestionable self-belief driving him to reach new heights". UEFA. 20 November 2017. Dijupuk 23 November 2017.