William Kemmler

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
William Kemmler
William Kemmler.jpg
Lair (1860-05-09)Mèi 9, 1860
Pati Agustus 6, 1890(1890-08-06) (umur 30)
Pakunjaran Auburn, Auburn, New York
Jalaran pati Dipun ukum pati migunakaken kursi listrik
Pakaryan Pedagang
Bojo Tillie Ziegler

William Kemmler (lair ing Buffalo, 9 Mèi 1860 – pati ing Auburn, 6 Agustus 1890 ing yuswa 30 taun) punika tiyang sepindhah ingkang dipun ukum pati migunakaken kursi listrik. Paukuman pati kasebat dipun leksanakaken ing Pakunjaran Auburn jam 7:00.

Panjenengané sampun mejahi pasangan kempal kebonipun Matilde "Tillie" Ziegler nalika tanggal 29 Maret 1889 migunakaken kapak. Tembung pungkasan ingkang dipun pocapaken sadèrèngipun pejah inggih punika "Santé lan lampahi kanthi leres, kula boten kesesa." Sasampunipun kaping kalih dipun setrum, Kemmler nuli pejah.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=William_Kemmler&oldid=1107175"