William Anders

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
William Anders
Antariksawan NASA
KabangsanAmerika Sarekat
StatusPensiunan
Lair (1933-10-17) Oktober 17, 1933 (umur 88)
Hong Kong Britania
Pedamelan sanèsPilot tempur
Alma materUSNA, B.S. 1955
AFIT, M.S. 1962
MisiApollo 8
Èmblem misiApollo-8-patch.png
Pènsiun1 September 1969
BebungahNASA Distinguished Service Medal.jpg

William Alison Anders (lair 17 Oktober 1933; umur 88 taun) yaiku mayor jenderal Angkatan Udhara Amerika Sarekat, mantan insinyur kelistrikan, insinyur nuklir, antariksawan NASA lan pengusaha. Ia dikenal amargi dadi salah sijining saka telu wong kapisan sing ninggalke orbit Bumi rendah lan menyang Bulan nganggo Apollo 8 bebarengan karo Frank Borman lan Jim Lovell lan ngabadike gambar ikonik, Earthrise. Kajaba karier profesional lan militere, Anders dadi Duta Besar AS kanggo Nurwegen saka 1976 nganti 1977 ing ngisor kapemimpinan Presidhen Gerald Ford.

Pranala jaba[besut | besut sumber]