Jim Lovell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jim Lovell
Antariksawan NASA
KabangsanAmerika Sarekat
StatusPensiun
Lair (1928-03-25) Maret 25, 1928 (umur 94)
Cleveland, Ohio, Amerika Sarekat
Pedamelan sanèsPilot uji coba
PeringkatKapten Angkatan Segara
Wekdal ing ruwang angkasa29 dina 19 jam 03 minit
Pamilihan1962 NASA Group
MisiGemini 7, Gemini 12,
Apollo 8, Apollo 13
Èmblem misi
Gemini VII patch.png Gemini 12 insignia.png
Apollo-8-patch.png Apollo 13-insignia.png

James Arthur Lovell Jr. (lair 25 Maret 1928; umur 94 taun) yaiku antariksawan NASA, Penerbang Angkatan Segara lan Kapten Angkatan Segara Amerika Sarekat. Lovell dikenal amargi dadi komandan misi Apollo 13 sing entuk nasib ala, sing ngalami kegagalan abot ing perjalanan menyang Bulan nanging isih isa bali kanthi slamet menyang Bumi liwat upaya kru lan kontrol misi.

Pratelan pustaka[besut | besut sumber]

  • Chaikin, Andrew (2007). A Man on the Moon: The Voyages of the Apollo Astronauts. London: Penguin Books. ISBN 978-0-14-311235-8.CS1 maint: ref=harv (link)

Pranala jaba[besut | besut sumber]