Frank Borman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Frank Borman
Antariksawan NASA
KabangsanAmerika Sarekat
StatusPensiunan
Lair (1928-03-14) Maret 14, 1928 (umur 94)
Gary, Indiana, AS
Alma materUSMA, B.S. 1950
Caltech, M.S. 1957
Èmblem misiGemini VII patch.png Apollo-8-patch.png
BebungahDfc-usa.jpg Medali Kehormatan Antariksa Kongres NASA Distinguished Service Medal.jpg

Frank Frederick Borman II (lair 14 Maret 1928; umur 94 taun) yaiku pensiunan pilot Angkatan Udhara Amerika Sarekat, insinyur penerbangan, pilot uji coba lan antariksawan NASA, lan Komandan Apollo 8, misi kapisan sing menyang Wulan, bebarengan karo Jim Lovell lan Bill Anders, wong-wong kapisan saka 24 manungsa sing ngelakonine. Sawise menyang ing misi Apollo, ia ngarencanake penerbangan luar angkasa kanggo papat welas dina ing misi Gemini 7, lan bertugas ing badan peninjauan NASA sing nyelidiki kebakaran Apollo 1. Sawise ninggalke NASA, ia dadi kepala jabatan eksekutif Eastern Air Lines saka 1975 nganti 1986.

Pratelan pustaka[besut | besut sumber]

  • Borman, Frank; Serling, Robert J. (October 1988). Countdown: An Autobiography. Silver Arrow. ISBN 0-688-07929-6.

Pranala jaba[besut | besut sumber]