Wikipedia:Artikel pilihan/2011 11

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Flag of Suriname.svg

Républik Suriname iku sawijining negara sing dumunung ana ing bagéyan lor Amérika Kidul. Negara iki diwatesi karo Guyana Prancis ing wétan, Guyana ing kulon, Negara Brazil ing kidul, lan Samudra Atlantik ing lor. Negara iki salah sijining panggonan sing akèh wong Jawané, saliyané Indonésia lan Kaledonia Baru. Suriname iku manten jajahan Walanda lan mbiyèn ditepungi mawa jeneng Guyana Walanda. Suriname mardika saka Walanda ing tanggal 25 November 1975.

Mawa amba kurang saka 165.000 km2, Suriname iku nagara adaulat sing cilik dhéwé ing Amérika Kidul. Guyana Prancis ambané luwih cilik, nanging tlatah iki dhaérah Prancis lan ora mardika. Suriname nduwé pedunung kurang luwih 490.000 jiwa, lan mayoritasé urip ing pasisir lor, papané ibukutha Paramaribo.

Ing Suriname wong Jawa iku dadi 15% pedunung negara iki.

Maca sabanjuré ...