Wiener Staatsoper

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Wiener Staatsoper

Wiener Staatsoper ya iku salah siji gedhung opera kang paling tuwa lan paling suwé nampilaké pertunjukan opera ing Éropah Tengah.[1] Wiener Staatsoper wis nampilaké luwih saka 50 pertunjukan opera lan 15 pertunjukkan balèt kang suwéné 300 dina.[1] Bangunan opera hall dibangun wiwit taun 1863 lan rampung ing taun 1869.[1][2] Ing taun 1945, bangunan iki ngalami pengemboman nalika Perang Donya II kang nyebabaké luwih saka 150.000 kostum entèk bareng karo entèké bangunané.[1][3] Sawisé 10 taun, bangunan iki dibangun lan didésain ulang.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id) uniknya.com Diundhuh tanggal 19 Agustus 2011
  2. ^ (id) ruangbaca.com Diundhuh tanggal 22 Agustus 2011
  3. ^ (en) latimes.com Diundhuh tanggal 26 Agustus 2011


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wiener_Staatsoper&oldid=985358"