Wayang Lemah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wayang Bali.

Wayang Lemah ya iku istilah kanggo Wayang Bali kang dipentasake ing wayah awan. Karakteristik Wayang Lemah ya iku:

  1. wayang iki dipentasake tanpa migunakake layar lan blencong[1].
  2. Dhalang ngadegake wayang ing benang putih kang ditalekake ing kayu dapdap sing ditancepake ing wit gedhang ing sisih kiwa tengene dhalang[1].
  3. gamelan pangiringe ya iku gender wayang laras slendro[1].
  4. mbutuhake paling sithik dhalang, lan sepasang penabuh gender[1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d (id)lemah(dipunundhuh tanggal 22 Februari 2011)