Way Back Home (film 2011)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Way Back Home
WayBackHome2011.jpg
Theatrical movie poster
Disutradarani Jerry Lopez Sineneng
Diprodhuseri
Ditulis déning Dan Bagas
Karen Ramos
Vanessa Valdez
Dibintangi
Dimusiki Jessie Lasaten
Sinématografi Julius Palomo Villanueva
Dibesut déning Marya Ignacio
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Star Cinema
Tanggal metu
  • Agustus 17, 2011 (2011-08-17)
(Pilipina)
Suwéné
120 menit
Nagara Pilipina
Basa
  • Basa Tagalog
  • Basa Inggris
Kalarisan ₱100 yuta

Way Back Home inggih punika filem saking Filipina ingkang kadamel taun 2011. Filem punika dipunsutradarani Jerry Lopez Sineneng, dhedhasar skénario anggitanipun Dan Bagas, Karen Ramos, lan Vanessa Valdez, nyariyosaken babagan kalih tiyang èstri mbakyu-adhi, namanipun Ana Bartolome lan Jessica Santiago ingkang kapisah kalih welas taun, lan gesang wonten kaluwargi ingkang bèntèn latar wingkingipun. Ingkang maragani filem punika antawisipun Kathryn Bernardo lan Julia Montes minangka paraga wanita utama.[1][2][3] Way Back Home dipunbabar kanggé sagung pamirsa Filipina ing surya 17 Agustus 2011 déning Star Cinema.

Latar wingking[besut | besut sumber]

Ing wulan Fèbruari 2011, kawartakaken bilih kalih paraga wanita utama dipundhapuk maragani filem, inggih punika Bernardo lan Montes dipunsengkuyung déning AJ Perez lan Albie Casino.[4][5] nanging surya 17 April 2011, Perez tilar donya awit saking kacilakan montor.[6][7] Pungkasanipun juru paraga ingkang nggantos inggih punika Sam Concepcion.[8][9] Ing wulan Juni 2011, Casino sesambetan pakaryan kaliyan proyek filem punika, nanging ing wulan Juli, piyambakipun mboten estu, lan kagantos déning Enrique Gil.[10][11][12][13][14]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Box office[besut | besut sumber]

Filem punika, nalika kababar ing wiwitan, ngancik urutan kaping pisan, kanthi ngempalaken arta ₱18 yuta, nglangkungi filem 50 First Dates lan Blended, jumbuh kaliyan ingkang kacathet déning Box Office Mojo.[15] Ing peken kaping kalih, filem punika ngempalaken arta ₱4 yuta, kanthi gunggung ₱25.7 yuta.[16] Filem punika namung kagiyaraken kalih peken awit saking Star Cinema ugi mbabar filem sanès, inggih punika Wedding Tayo, Wedding Hindi.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Kathryn Bernardo and Julia Montes portray sisters in Way Back Home retrieved on July 23, 2011 via www.pep.ph
  2. Kathryn Bernardo feels pressured about her launching movie with Star Cinema retrieved on May 11, 2011 via http://push.com.ph
  3. Kathryn Bernardo and Julia Montes tagged as "future superstars" retrieved on August 3, 2011 via www.pep.ph
  4. AJ Perez joins ‘Mara Clara’ stars in a movie retrieved on March 19, 2011 via http://push.com.ph
  5. Albie Casiño lands his first major movie role retrieved on March 15, 2011 via http://push.com.ph
  6. AJ Perez (18) is dead retrieved on April 17, 2011 via www.pep.ph
  7. Julia Montes is sad that she won't have AJ Perez as her leading man in her very first movie retrieved on May 6, 2011 via http://push.com.ph
  8. a b Sam Concepcion wants to make AJ Perez proud retrieved on May 20, 2011 via http://push.com.ph
  9. Sam Concepcion hopes to be worthy replacing his late friend AJ Perez in Way Back Home retrieved on August 3, 2011 via www.pep.ph
  10. Padilla-thankful-to-have-been-chosen-as-a-replacement-in--Way-Back-Home- Enrique Gil thankful to have been chosen as a replacement in Way Back Home retrieved on August 3, 2011 via www.pep.ph
  11. Enrique Gil replaces Albie Casino in upcoming Kathryn Bernardo-Julia Montes movie retrieved on July 8, 2011 via www.pep.ph
  12. Way Back Home promotional photos
  13. Maria Aragon to sing the Way Back Home theme song accessed on July 25, 2011 via www.starcinema.com.ph
  14. PEP REVIEW: An Endearing Way Back Home retrieved on August 19, 2011 via www.pep.ph
  15. Way Back Home first week gross retrieved August 21, 2011
  16. Way Back Home via Box Office Mojo updated September 14, 2011

Pranala njawi[besut | besut sumber]