Watu panggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Watu panggang gedhe ing njero oven

Watu panggang minangka salah sawijining jinis piranti masak portebel sing digunakake ing panggangan . Bisa digawe saka keramik, watu utawa, bubar uyah . [1] [2] Panganan dilebokake ing watu kasebut, banjur dilebokake ing oven, sanajan kala-kala watu kasebut digawe panas sadurunge. [3] Watu panggang digunakake kaya seprei cookie, nanging bisa nyedhot kelembapan tambahan kanggo panganan sing luwih renyah. [4] [5] Watu pizza minangka watu bakar sing dirancang kanggo masak pizza.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Bitterman, Mark (2010). Salted: A Manifesto on the World's Most Essential Mineral, with Recipes. Ten Speed Press. p. 271. ISBN 9781580082624.
  2. Fowler, D.L.; Stratton, A. (2005). Damon Lee Fowler's New Southern Baking: Classic Flavors for Today's Cook. Simon & Schuster. p. 27. ISBN 978-0-7432-5058-0. Dibukak ing October 11, 2017.
  3. Hitz, C. (2008). Baking Artisan Bread: 10 Expert Formulas for Baking Better Bread at Home. Quarry Books. p. 36. ISBN 978-1-61673-526-5. Dibukak ing October 11, 2017.
  4. Orsini, G.; Orsini, J.E. (2007). Italian Baking Secrets. St. Martin's Press. p. 53. ISBN 978-0-312-35820-4. Dibukak ing October 12, 2017.
  5. Bridge, F.; Tibbetts, J.F. (1991). The well-tooled kitchen. Morrow. p. 136. Dibukak ing October 12, 2017.