Wasawasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wasawasa.

Wasawasa minangka panganan sing populer, dipangan ing sisih lor Ghana, lan ing sawetara negara Afrika Kulon kayata Burkina Faso . Iki digawe saka kulit ubi garing sing wis digiling dadi glepung lan dikukus. Wasawasa umume dipangan nganggo saus pedhes lan kadhangkala dihias karo sayuran diiringi minyak kacang mentah lan iwak goreng. [1] Wasawasa kadhangkala disuguhake karo lenga shea butter lan irisan bawang. [2]

Ana macem-macem bahan sing bisa digunakake kanggo nyiyapake sajian Wasawasa sanajan bahan kasebut bisa uga gumantung saka pilihan para ahli waris nanging bahan sing paling umum utawa utama kalebu; glepung yam, uyah, mrico anyar lemah, banyu kanggo kukus, bawang, kacang tanah utawa lenga shea butter. [3] [4] Iki dimasak nganggo panci kamar lan dikukus nganti siap. Biasane dadi ireng sawise masak.

A meal of Wasawasa, black jollof, made from yam peals.jpg

Referensi[besut | besut sumber]

  1. EPIC. "Wasa Wasa with Scotch Mango Aioli & Mushrooms". Food Forever (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-01-18.
  2. "Recipe: 5 delicious Ghanaian meals with strange names". www.ghanaweb.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-01-18.
  3. Ayitey, Charles (2016-05-31). "5 delicious Ghanaian meals with strange names". Yen.com.gh - Ghana news. (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-01-25.
  4. EPIC. "Wasa Wasa with Scotch Mango Aioli & Mushrooms". Food Forever (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-01-18.