Yam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kuning putih ing pasar ritel ing Brixton, Inggris, 2004

Yam minangka jeneng umum kanggo sawetara spesies tanduran ing genus Dioscorea (kulawarga Dioscoreaceae ) sing mbentuk umbi sing bisa didhahar . [1] Yams sing perennial herbaceous vines lestarekake kanggo konsumsi sing pati tubers ing akeh sedheng lan tropis wilayah, utamané ing Afrika, Amerika Kidul, lan Karibia, Asia, lan Oséania . Ubi kasebut uga diarani "ubi ubi", ana macem-macem bentuk amarga akeh kultivar lan spesies sing gegandhengan. Tuber sing bisa dipangan duwe kulit sing atos lan angel dikupas nanging gampang dilembut amarga digawe panas. Kulit kasebut beda-beda kanthi warna coklat tuwa nganti jambon enom. Umume sayuran kalebu bahan sing luwih alus sing diarani "daging". Bahan iki kalebu wernane putih utawa kuning nganti wungu utawa jambon ing ubi diwasa.

A yam
Kuning ungu ( D. alata ) anyar dipanen lan diiris kanggo tampilan salib

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Dioscorea alata (white yam)". Centre for Agriculture and Biosciences International (CABI). 2016. Dibukak ing 5 December 2017.