Walter Veltroni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Honourable
Walter Veltroni
OMRI
Walter Veltroni 2015.jpg
Secretary of the Democratic Party
Linggih
14 October 2007 – 21 February 2009
Kang sadurungéPosition established
Kang sawiséDario Franceschini
Mayor of Rome
Linggih
1 June 2001 – 13 February 2008
Kang sadurungéFrancesco Rutelli
Kang sawiséGianni Alemanno
Minister of Cultural Heritage
Linggih
17 May 1996 – 21 October 1998
MahamantriRomano Prodi
Kang sadurungéAntonio Paolucci
Kang sawiséGiovanna Melandri
Member of the Chamber of Deputies
Linggih
29 April 2008 – 14 March 2013
ConstituencyLazio
Linggih
2 July 1987 – 26 May 2001
ConstituencyRome, Perugia and Umbria
Rerincèn dhiri
Lair (1955-07-03) 3 Juli 1955 (umur 66)
Rome, Italy
Parté pulitikPCI (Before 1991)
PDS (1991–1998)
DS (1998–2007)
PD (2007–present)
SisihanFlavia Prisco
Anak2
Tandha tangan

Walter Veltroni OMRI (pangucapan jroning basa Italia: [ˈvalter velˈtroːni] ; lair 3 Juli 1955) iku penulis, wartawan, lan politikus Italia, sing njabat minangka pimpinan Partai Demokratik pisanan ing oposisi sing ditinggal tengah, nganti mundur tanggal 17 Februari 2009.[1] Panjenenganipun njabat minangka Walikota Roma wiwit Juni 2001 dumugi Februari 2008.

Biyografi[besut | besut sumber]

Veltroni lair ing Roma. Bapakipun, Vittorio Veltroni, salah satunggaling manajer RAI ing taun 1950-an, tilar donya namung setunggal taun salajengipun.[2] Ibuné, Ivanka Kotnik, yaiku putri saka Ciril Kotnik, diplomat Slowén ing Tahta Suci sing mbantu wong-wong Yahudi lan anti-fasis sing bisa lolos saka buron Nazi sawisé taun 1943.[3]

Penghargaan[besut | besut sumber]

Ing taun 2003, piyambakipun pikantuk causa honoris gelar Services Public dening John Cabot Universitas Roma. Ing taun 2006, Veltroni nampa gelar Cavaliere di Gran Croce (Ksatria Salib) saka Presiden Republik Carlo Azeglio Ciampi . Dheweke menangake Penghargaan Amerika Serikat-USA Foundation taun 2009.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Italian opposition leader resigns". BBC News. 17 February 2009. Dibukak ing 29 June 2015.
  2. AteneOnline. "Chi è Walter Veltroni. Non solo politico" (ing basa Italian). Dibukak ing 2007-07-01.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. Testimony of the rabbi S. Sorani in the book: Robert G. Weisbord & Wallace P. Sillanpoa, The Chief Rabbi, the Pope, and the Holocaust: An Era in Vatican-Jewish Relations 1992, p. 64
  4. "2009 America Prize Ceremony at the Deputies Chamber". Italy-USA Foundation (ing basa Italian).CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Roberto Maroni
Giuseppe Tatarella
Deputy Prime Minister of Italy
1996–1998
Kang sawisé
Sergio Mattarella
Kang sadurungé
Antonio Paolucci
as Minister of Culture and the Environment
Minister of Culture
1996–1998
Kang sawisé
Giovanna Melandri
as Minister of Culture and the Environment
Kang sadurungé
Francesco Rutelli
Mayor of Rome
2001–2008
Kang sawisé
Gianni Alemanno
Kalungguhan parté pulitik
Kang sadurungé
Massimo D'Alema
Secretary of the Democrats of the Left
1998–2001
Kang sawisé
Piero Fassino
Kang sadurungé
Piero Fassino
minangka Secretary of the Democrats of the Left
Secretary of the Democratic Party
2007–2009
Kang sawisé
Dario Franceschini