Wadhuk Sermo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wadhuk Sermo
Koordhinat6°42′S 110°55′E / 6.700°S 110.917°E / -6.700; 110.917
JinisWaduk
Ambané tlatah kang kailèn banyu- km2 (- mi²)
Negara Indonésia
Ujur- kilomèter (- mi)
Alang kang gedhé dhéwé-kilomèter (- mi)
Amba-km2 (- mi²)
Rata-rata jero-mèter (- kaki)
Kang jero dhéwé-mèter (- kaki)
Isi-km3 (- mi³)
Dawané pasisir1-kilomèter (- mi)
Dhuwuré saka lemah-mèter (- kaki)
Pulo-
PadunungKulon Praga
1 Dawané durung bisa kaukur kanthi akurat.

Wadhuk Sermo iku salah sawijiné papan wisata ing Kacamatan Kokap,Kabupatèn Kulon Progo ing wewengkon DIY. Wadhuk Sermo nduwé kaanan alam sing nduwé potensi minangka kawasan wisata, lan wektu iki wis gawé raméning jagad pariwisata ing Kabupatèn Kulon Progo. Wadhuk Sermo kajaba dadi jujugan wong sing padha plesiran, uga dadi sarana wong-wong sing nduwè hobi mancing. Masyarakat sakiwa tengené Wadhuk Sermo uga ana sing nggunakaké wadhuk kanggo ngingu iwak kanthi yasa keramba. Malah ing sadhuwuré keramba diyasa omah apung kanggo lèrèn lan mangan-mangan. Mula wis cetha manawa Wadhuk Sermo iku diupakara lan dirumat kanthi becik, bakal dadi salah sawijining obyèk sing bisa diunggulaké ing Yogyakarta, mligine kanggo Kabupatèn Kulon Progo. Wadhuk sing digawé taun 1993 iku minangka siji-sijiné wadhuk sing ana ing DIY.