Vranje

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Pemandangan kutha

Vranje (basa Serbia: Врање) iku kutha ing Serbia kidul-wétan. Kutha iki minangka kutha krajan Dhistrik Pčinja.

Padunung[sunting | besut sumber]

Opština (kuthamadya) Vranje nduwèni padunung 87.288 jiwa (2002), 55.502 jiwa manggon ing wewengkon kutha. Luwih saka 93% padunungnya ya iku wong Serbia, lan 7% sisané dumadi saka wong Roma.

Geografi[sunting | besut sumber]

Vranje dumunung watara 350 km ing sakidulé kutha Beograd, ana ing èlevasi 480 m ing lembah Južna Morava lan nyakup laladan sing jembaré 859,9 km². Titik paling dhuwur ya iku ing opstina Vranje arupa Besna Kobila (1.922 m).

Putra laladan[sunting | besut sumber]

Kutha kembar[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vranje&oldid=1029229"