Vegemite

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cithakan:Infobox product

Cheesybite anyar ing jejere Vegemite asli

[1]

Vegemite ( /ˈvɛɪmt/ VEJ-i-myte ) [2] [3] iku olahan nglukis, coklat peteng [4] Australia panyebaran panganan saka turahané Brewers ' extract ragi karo macem-macem sayuran lan bumbu aditif . Iki digawe dening Cyril Callister ing Melbourne, Victoria ing taun 1922. Merek Vegemite duweke Mondelez International (biyen Kraft Foods Inc. ) [5] nganti Januari 2017, nalika akuisisi dening klompok Keju Bega Australia kanthi US$460,000,000 (padha karo udakara $ 480.000.000 ing taun 2019) perjanjian kanggo kepemilikan Australia sawise Bega bakal tuku sebagian besar bisnis Grosir lan keju Mondelez International ing Australia lan Selandia Baru. [6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Vegemite bought by Bega from US food giant Mondelez International – ABC Rural". ABC News. 19 January 2017. Dibukak ing 19 January 2017.
  2. Macquarie Dictionary, Fourth Edition (2005). Melbourne, The Macquarie Library Pty Ltd. ISBN 1-876429-14-3
  3. vegemite. Dictionary.com Unabridged (v 1.1). Random House. 4 May 2009.
  4. "On this day: The birth of Vegemite". Australian Geographic (ing basa Inggris). 2013-11-07. Dibukak ing 2019-12-06.
  5. "The Vegemite Story". Kraft Foods.
  6. "Four'N Twenty Just Launched A Vegemite Pie". lifehacker.com.au. 17 July 2017. Dibukak ing 30 April 2018.