Uwab banyu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Awan sing ngandhut uwab banyu

Uwab banyu ya iku gas sing ana amarga proses panas banyu (H 2 O). sing uwab banyu nduweni daya potensial sing gedhe banget sing bisa digunakake kanggo mandu turbin listrik PLTU, kereta uwab, utawa mesin uwab. Uwab banyu ing alam bisa dadi méga utawa wedhut .

Uwab banyu sing ana ing alamiah disebabake dening anget-angetake srengenge lan panas bumi. Tuladhane, pemanasan dening Srengenge

mengertenii

nal minangka pamanasan ing samudra sing jembar, sing minangka permukaan banyu sing gedhe banget lan wis akeh penguapan sing bisa ngeangsa ketigaemarau uangsa rendheng udan ing sawijining wilayah. Angin uwab banyu tumuju menyang wilayah sing luwih panas nyebowahingerakan uwab banyusinebutisebut angin. Pemanasan kanthi geothermal umpamane ing panggonan-panggonan pegunungan panas.

Uwab banyu nalika dikempalken karo kapadetan tartamtu bakal awu sing tipis sing mboko sithik bisa dadi luwih padhet lan yen wis rampung padhet lan katon ing udhara sing adhem bakal dadi udan lan yen sunaring srengenge lan kita bisa ndeleng uwab banyu sing berubah dadi udan bakal ngubengi srengenge kanthi bentuk pelangi sing misuwur kanthi warna Me-Ji-Ku-Hi-Bi-Ni-U, yen wis ana akeh titik banyu sing teka saka uwab banyu bakal dadi udan sing abot maneh dadi bentuk banyu (H 2 O).