Utek tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bageyan Utek
1. Otak besar (cerebrum)
2. Talamus
3. Hipotalamus
4. Otak tengah (Mesencephalon-Midbrain)
5. Pons
6. Otak kecil (Cerebellum)
7. Medula oblongata
8. Medula spinalis

Otak tengah (mesencephalon) utawa (midbrain) ya iku bageyan paling cilik saka utek kang duweni fungsi minangka stasiun relai kanggo informasi pangrungon (inferior colliculi) lan pandelengan (superior colliculi).[1] Utek tengah ngontrol pirang-pirang fungsi wigati kayata sistem visual lan pangrungon sarta obahan mripat.[2] Pirang-pirang bageyan saka utek tengah kang sinebut nukleus abang (red nucleus) lan substantia nigra kang duweni fungsi ngontrol obahan badan.[2] Substantia nigra kang warnane peteng duweni isi neuron akèh kang mroduksi dopamine.[1] Umume, sudane neuron ing substantia nigra nyebabake kedadeyane penyakit parkinson.[1] Utek tengah uga bageyan wiwitan saka pang utek.[1] Utek mau kasusun saka tectum lan tegmentum.[1] Sakloron bageyan mau uga duweni fungsi ing pandelengan, pangrungon, obahan mripat, lan obahan awak liyane.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Utek tengah ing KamusWiki.
  1. ^ a b c d e f Sangkanparan,Hartono.(2010). Dahsyatnya Otak Tengah. Jakarta Selatan. Visimedia.Hal 17-18.
  2. ^ a b (en) The Mid Brain, psychology.about.com. Diundhuh tanggal 10 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Utek_tengah&oldid=1081946"